Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Ще бъде построен първият хотел от контейнери в София

Първият хотел от контейнери ще бъде построен в София. На този етап няма право да се уточни конкретната локация и инвеститора в проекта, както и да се предоставят визуализации на хотела, но  в момента тече проектирането и се очаква към края на годината в столицата да започне строежът на първия хотел от контейнери. Той ще бъде на 8-9 етажа, със 100 стаи и ще бъде най-високата сграда от този тип в Европа.

„С огромните цветни кутии се превозват стоки от Китай към Европа. След като приключат жизнения си цикъл по отношение на транспортирането, те влизат в употреба за изграждането на сгради“, обясняват проектантитe. Контейнерите са изключително издръжливи, защото са създадени за тежки атмосферни условия по време на пътуването с кораби.

Един от основните хора в проекта се казва Звезделин Минчев. Минчев твърди, че новата технология позволява да се вдигнат сгради до 9 етажа, които са изключително функционални и икономични. Бързият строеж на сградите гарантирал и бърза възвръщаемост на инвестициите. По отношения на земетресенията – една сграда на 9 етажа издържала 9 степен трус.