Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Първият в света “Tesla град”

Разработчици в Австралия обявиха плановете си да построят първия в света “Tesla град” – малко предградие недалеч от бизнес-квартала на Мелбърн, където всяка къща ще има соларен покрив и вградена домашна батерия. Проектът се оценява като един от от най-екологичните и устойчиви в Австралия. Жителите на модерното селище могат да очакват намаляване на потреблението на вода с 43%, намаляване на отпадъците, които отиват на депата, с около 80%, а соларните панели се очаква да генерират толкова електричество, че обитателите на модерните билища да могат да презареждат своите електрически автомобили безплатно.

Tesla-Town-YarraBend-Australia-1-1020x610

Този първи “Tesla град” официално е наречен Ярабенд на името на реката Яра, кяото минава през квартала. Предградието ще обхване около 16,46 хектара земя.

Tesla-Town-YarraBend-Australia-lead-2-1020x610

Предвижда се той да включва 2500 нови жилища, сред които еднофамилни къщи, градски къщи и апартаменти. Първите 60 жилища ще влязат в продажба тази седмица.

Проектирани, разработени и построени от фирмата за недвижими имоти Glenvill, домовете разполагат с богат набот от зелени характеристики. Те не само могат да произвеждат и съхраняват слънчевата енергия, но и между тях ще има станции за зареждне на електрически коли. Стаите ще са обзаведени с енергийно ефективни осветителни тела и уреди. Сградите са проектирани така, че да се сведе до минимум въздействието им върху околната среда.

Tesla-Town-YarraBend-Australia-6-1020x610Tesla-Town-YarraBend-Australia-5-1020x610Tesla-Town-YarraBend-Australia-4-1020x610Tesla-Town-YarraBend-Australia-3-1020x610

Графики: YarraBend

Източник на информация: greentech.bg