Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

В началото на август откриват байк парк „Рилски езера“

Община Сапарева баня съвместно със спортен клуб “Чемпиънс Фактори” и Рила спорт АД изгражда вело парк на територията на планина Рила, който вече е почти готов!

Паркът се намира на 80 км южно от София (непосредствено под Седемте рилски езера).

Официалното откриване на вело парка ще се проведе на 6-ти и 7-ми август на поляната при долна станция на лифта за качване към Рилските езера.

На 6-ти Август (събота) посетителите на парка ще имат възможност за първи път да се спуснат по първите три изградени трасета. Едното от тях е предназначено за дисциплината спускане. Другите две са туристически и са подходящи за начинаещи и средно напреднали колоездачи.

Предстои изграждането на останалите планирани трасета за спускане, ендуро, крос кънтри, както и прочистване и маркиране на вело трасе от долната станция на лифта до град Сапарева баня.

С изграждането на този маршрут посетителите на парка ще имат възможност да се спуснат от горната станция на лифта до Сапарева баня. Маршрутът ще бъде с дължина около 15 км и постоянен лек наклон надолу.

Bike park

Целта ни е да изградим добре структуриран байк парк, предлагащ много удобства за посетителите. Той ще бъде ориентиран към възможно най-широк кръг от хора, занимаващи се с колоездене, както и към туристите, посещаващи уникалния природен феномен Седемте рилски езера, споделят организаторите.

Източник на информация: velocafe.bg