Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДИЗАЙН | „ПРОпорция“

Желанието на дизайнерите за престижен конкурс с голям награден фонд, в който да покажат креативните си проекти се сбъдна благодарение на високите позиции на платформата и стабилните партньорства, които изгражда през годините с най-големите фирми в бранша. Конкурсът е поредната мащабна задача, която dibla.com си поставя в стремежа да покаже таланта на дизайнерите в страната и техните безусловни възможности.

Националният конкурс за дизайн ще премине под името „ПРОпорция“ | Dibla Design Awards 2016, (DDA) с награден фонд от 15 000 лв. Инициативата се огранизира с пълната подкрепа на девет от най-успешните фирми в страната, предлагащи продукти и услуги за интериора – BAUHAUS, CarpetMax, DJIA, Diem, Ideal Standard, NOLA7, Prisma, Salex и Schneider Electric.

thumb_20300_news_show
ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАРНЬОРИТЕ

 

ЗА КОНКУРСА

„ПРОпорция“ | Dibla Design Awards 2016, се провежда за първа година, включва две основни категории – „Интериорен дизайн“ и „Продукт дизайн“. Всеки желаещ може да вземе участие – студент, проектант, архитект, дизайнер, екипи и др. Проектите трябва да отговарят на поставените задания и да са съобразени с посочените изисквания. Всеки участник/екип може да се включи с неограничен брой проекти във всички категории. Проектите трябва да бъдат авторски. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония по награждаване, и ще се отразят от водещите медии в областта и всички канали на националната платформа dibla.com.

Като комплимент и специална награда, по време на церемонията, платформата dibla.com ще връчи приз „дизайнер на годината“. Отличието се присъжда за развитие и принос в българския дизайн и популяризирането му на национално и международно ниво.

Водени от основния принцип и вярване, че дизайнерите подобряват средата, начина на живот, търсят решения на възникнали проблеми и създават иновации, които водят до естествено развитие и еволюция в потреблението, формирахме три категории. Те ви позволяват да покажете въображението и професионализма си, да предложите реален проект/продукт за българския пазар, използвайки асортимента и услугите, предлагани от деветте фирми–партньори на конкурса.

Всяка от категориите е структурирана така, че да решава проблем на българския пазар и да дава готови адекватни решения, да включва използването и комбинирането на продукти и материали от фирмите-партньори на dibla.com, което осигурява възможност за реализиране на проектите от заинтересовани страни и ги прави пазарно ориентирани. Целта е да получим имиджови предложения и продукти, които да показват какви възможности могат да бъдат реализирани чрез дизайнерската идея и предлаганото от фирмите. Това е добра възможност, чрез която платформата да представя дизайнери пред инвеститори.

 

ТЕХНИЧЕСКО ОПИСАНИЕ И ФАЙЛОВЕ КЪМ ПРОЕКТА

 • Описание към проекта – описанието трябва да представя концепцията на проекта, водещи акценти и характерни детайли (от 600 до 900 символа с включени интервали).
 • Описание на използаните продукти – в табличен вид да се опишат използваните продукти от продуктовата гама на фирмите.

*** Задължително трябва да се влагат продукти на всички посочени компании в заданието.

 • Оразмерен план-разпределение – чертежът трябва да представя добре решението за зониране и функционални предимства, проект с легенда и описание (представя се в PDF формат без ораничение на страниците; максимална големина на файла – до 3 MB).
 • Графична презентация на проекта – от 3 до 10 снимки, които да визуализират проекта ви (няма ограничение за използвания софтуер).

*** Представете една водеща снимка „корица на проекта“ и останалите кадри да показват различни гледни точни и водещи детайли (представете снимките в Jpeg/JPG формат, резолюция 300 dpi, избран от вас размер, но не по-голям от 3600х3600 px, всички изпратени снимки да са не надхвърлят 20 GB).

 

КАНДИДАТСТВАНЕ И СРОКОВЕ

 • Свалете регистрационната форма, като настиснете бутона „РЕГИСТРИРАЙ СЕ“ под всяка от категориите, попълнете  и изпратете на е-mail: contest@dibla.com
 • Регистрация в конкурса до: 20.08.2016 г.  

*** Всеки желаещ да вземе участите в конкурса, задължително трябва да направи тази регистрация на contest@dibla.com в посочения срок. 

 • Краен срок за подаване на проекти: 31.10.2016 г. Проектите ипращайте на е-mail: contest@dibla.com, заглавие на писмото трябва да бъде името на проекта, което е посочено в регистрационната форма.
 • Журиране и обработка на получените проекти от 31.10 до 04.11.2016 г.
 • Победителите ще бъдат обявени на официална церемония по награждаването на 10.11.2016 г.

 

МЕДИИНИ ПАРТНЬОРИ

сп. „ИДЕАЛЕН ДОМ„,  сп. „НАШ ДОМ„,  сп. „МАГАЗИН„,  онл. „КАПИТАЛ„,  онл. „24 ЧАСА„, онл. „КЪЩАТА„,  онл. „BUILDING„,  онл. „CITYBUILDHOME
КАТЕГОРИЯ ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН
 категорията включва две подкатегории:  
ХОТЕЛСКА СТАЯ 4**** и ИЗНЕСЕНО СПА ЗА ДОМАШНА УПОТРЕБА С ОТКРИТА ЗОНА ЗА РЕЛАКС
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ХОТЕЛСКА СТАЯ 4****
6 000 лв награда за 1-во място

ЗАДАНИЕ

В хотелската стая трабва да има обособено място за спане, зона за отдих, санитарни помещения, предверие и място за дрехи, кът за разкрасяване и аранжирана тераса в стила на интериора.

В документацията на избраната категория ще получите работна подложка, на която има нанесен само външен контур на помещението, позволяват се преградни стени от всякакъв вид и харектар, които помагат да обособите отделните зони. Изборът на стил и подход към създаването на индивидуална интериорна среда е един от основните критерии при журиране, чувствайте се свободни да експериментирате. Може да използвате всякакви материали и цветове, стига да са част от продуктовата гама на фирмите, които ще се използват за подизпълнители.

Поради спецификата на интериорната среда, трябва да представите проекта си два варианта – при дневна светлина и в нощна сцена. Осветлението влияе при създаването на атмосфера и подпомага подчертаването на някои от силните акценти в проекта. Обърнете внимание на спецификите в използването на хотелската стая и интегрирайте в предложените функции система за автоматизация и контрол на помещението, което също е един от критериите за журиране.

Проектът задължително трябва да отразява продуктовата гама на изброените фирми. Трябва да познавате и влагате продукти, които правят възможна реализацията на вашето идейно решение с посочените фирми. Това ще даде представа за съчетанието и начина, по който може да комбинирате продукти в търсене на индивидуално решение.

ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ
Използвайки артикули от продуктовата гама на фирмите, има реална възможност проекта ви да бъде реализиран.

 • BAUHAUS: оборудване за кът на терасата, продукти за банята, настилки, врати, тапети, преградни системи, осветителни тела, картини, сейфове;
 • CarpetMax: настилки, врати и тапети;
 • DJIA: керамични облицовки, гранитогресни плочи за интериор и екстериор, декоративни керамични плочи и мозайки;
 • Diem: преградни и плъзгащи се системи, стъкло между банята и хотелската стая;
 • Ideal Standard: санитария и смесители в банята;
 • Prisma: осветителни тела и светлинни решения;
 • Salex: гардеробни решения, облицовки и материали за мебели, плотове и мебели за баня от GetaCore;
 • Schneider Electric: ключове и контакти, автоматизация и атмосфера.

*** Всички други акценти и продукти, които влагате трябва да бъдат възможни за производсто или закупуване!

В тази категория ще бъде излъчен един победител и ще получи парична награда от 6 000 лв. Най-добрите проекти от тази категория ще бъдатат поместени в рекламен материал, съдържащ ваша контактна информация. С него ще бъдете представени пред хотелиери, които да видят вашите проекти. Това осигурява реална възможност за изграждането на контакт, а проектите ви ще послужат за референция пред тях, която онагледява какво може да се постигне, използвайки дизайнер и продукти, които се предлагат на българскиятпазар.

*** Всеки, който иска да вземе участие в тази категория, следва да се регистрира като попълни формата и я изпрати на е-mail: contest@dibla.com до 20.08.2016 г.
*** Краен срок за подаване на проекти: 31.10.2016 г. Проектите изпращайте на е-mail: contest@dibla.com, заглавие на писмото трябва да бъде името на проекта, което е посочено в регистрационната форма.


Категория: интериорен дизайн – хотелска стая 4**** 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

ОТКРИТА ЗОНА ЗА РЕЛАКС / изнесено СПА за домашна употреба
6 000 лв награда за 1-во място

ЗАДАНИЕ

Проектирайте открита зона за релакс / изнесено СПА за домашна употреба.

Проектът трябва да съдържа закрита зона за максимално много на брой спа процедури и открита зона за слушане на музика и релакс, зона за закуска, кафе, място за четене. Изнесената зона за релакс е добра опция за всяка къща или вила. В тази категория, трябва да се представи решение, което лесно да се добавя към вече съществуващи сгради и постройки. Да е достатъчно самостоятелно и да позволява поставяне в близост до вече изградени басейни или просто в открито дворно пространство.

В документацията на тази категория ще получите работна подложка, на която има нанесен само външен контур на помещението и тревната площ, прилежаща към него. Позволяват се преградни стени от всякакъв вид и харектeр, които помагат да обособите отделните зони. Изборът на стил и подход към създаването на индивидуална среда е един от основните критерии при журиране, чувствайте се свободни да експериментирате. Може да използвате всякакви материали и цветове, стига да са част от продуктовата гама на фирмите, които ще се използват за подизпълнители.

Поради спецификата на интериорната среда, трябва да представите проекта си два варианта – на дневна светлина и в нощна сцена. Осветлението влияе при създаването на атмосфера и подпомага подчертаването на някои от силните акценти в проекта. Обърнете внимание на акцентите в използването на хотелската стая и интегрирайте в предложените функции система за автоматизация и контрол на помещението, което също е един от критериите за журиране.

Проектът задължително трябва да отразява продуктовата гама на изброените фирми. Трябва да познавате и влагате продукти, които правят възможна реализацията на вашето идейно решение с посочените фирми. Това ще даде представа за съчетанието и начина, по който може да комбинирате продукти в търсене на индивидуално решение.

ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ
Използвайки артикули от продуктовата гама на фирмите, има реална възможност проекта ви да бъде реализиран.

 • BAUHAUS: екстериорна зона за релакс около закритата площ /градинска мебел, озеленяване, осветление/, деко камъни, настилки, соларни душове, зрителна защита, декоративни шадравани и продукти за свободното време;
 • DJIA: облицовки и настилки /гранитогрес, клинкер и др./, дренажни системи за озеленяване около басейни самоносещи плочи в зелените площи;
 • Diem: преградни и плъзгащи се системи, стъкло;
 • Ideal Standard: душ зона;
 • NOLA7: джакузи, топлинни и охлаждащи процедури, рефлексотерапия, релакс зона, специални терапии;
 • Prisma: осветителни тела и светлинни решения;
 • Schneider Electric: автоматизация и атмосфера.

*** Всички други акценти и продукти, които влагате трябва да бъдат възможни за производсто или закупуване!

В тази категория ще бъде излъчен един победител и ще получи парична награда от 6 000 лв. Предимството на тази категория, е че предложеното решение може да се адаптира към вече съществуващи постройки, в които не е предвидено такова пространсвто, както и да се планува за изграждаме в следващ етап, ако в началото няма отделен бюджет за такава зона. Най-добрите проекти от тази категория ще бъдат популяризирани пред крайни потребители, които могат да поръчат от предложените продукти.

*** Всеки, който иска да вземе участие в тази категория, следва да се регистрира като попълни формата и я изпрати на е-mail: contest@dibla.com до 20.08.2016 г.
*** Краен срок за подаване на проекти: 31.10.2016 г. Проектите изпращайте на е-mail: contest@dibla.com, заглавие на писмото трябва да бъде името на проекта, което е посочено в регистрационната форма.


Категория: интериорен дизайн – Открита зона за релакс

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

КАТЕГОРИЯ ПРОДУКТ ДИЗАЙН
 категорията включва една подкатегория:  
ОБОСОБЕНА ЗОНА ЗА РАЗГОВОРИ В OPENSPACE ОФИС
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ОБОСОБЕНА ЗОНА ЗА РАЗГОВОРИ В OPENSPACE ОФИС
3 000 лв награда за 1-во място

ЗАДАНИЕ

Проектирайте обособена зона за разговори в openspace офис.

Проектът трябва да включва зона за провеждане на срещи 4-6 човека, възможност за създаване на конфиденциална среда за разговори, място за презентации, провеждане на конферентни/видео разговори, контрол на звук, светлина, достъп. В общия случай офисите разполага със стандартен тип конферентни зали. Проблемът в големите openspace офиси е, че в тях рядко има отделени малки кътове за бизнес срещи, с по-специална атмосфера. Това е мястото, където клиентът може да бъде впечатлен от отношението на фирмата към детайла или просто място за ежедневни срещи между колеги, в което да се чувстват добре служителите.

В документацията на избраната категория ще получите работна подложка, на която има нанесен само външен контур на помещението, решението за изграждането на стени от всякакъв вид и харектар, които помагат да обособите зоната зависи от подхода ви и желания краен резултат. Изборът на стил за създаването на продукта е един от основните критерии при журиране, чувствайте се свободни да експериментирате. Може да използвате всякакви материали и цветове, стига да са част от продуктовата гама на фирмите, които ще се използват за подизпълнители. Проектът трябва да отразява и представя възможностите за контрол и автоматизация на използванате техника, осветление, звук, щори и т.н., това е един от критериите за журиране.

Проектът задължително трябва да отразява продуктовата гама на изброените фирми, трябва да познавате и да влагате продукти, които позволяват реализацията на вашия проект с посочените фирми, което ще даде представа за съчетанието и начина, по който можете да комбинирате продукти в търсене на индивидуално решение.

ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ
Използвайки артикули от продуктовата гама на фирмите, има реална възможност проекта ви да бъде реализиран.

 • BAUHAUS: стъклени тухлички, тапети, настилки, озеленяване, зрителна защита, осветление;
 • CarpetMax: настилки, врати и тапети;
 • Diem: преградни и плъзгащи се системи, стъкло;
 • Prisma: светлинни решения и продукт дизайн – осветително тяло;
 • Salex: шумоизолационни и акустични панели, системи за организация в офиса, облицовки и мебелни материали и обков;
 • Schneider Electric: офисни инсталационни материали, автоматизация и атмосфера.

В тази категория ще бъде излъчен един победител и ще получи парична награда от 3 000 лв. Предимството на тази категория, е че може да се предложи решение и да се адаптира към вече съществуващи офисни пространства, в които не е предвидено такова, както и да се планува на следващ етап, ако в началото няма отделен бюджет за такава зона. Най-добрите проекти от тази категория, ще бъдат популяризирани пред крайни потребители, които ще могат да поръчват от предложените продукти. Така вашият продук ще бъде ваша референция.

*** Всеки, който иска да вземе участие в тази категория, следва да се регистрира като попълни формата и я изпрати на е-mail: contest@dibla.com до 20.08.2016 г.
*** Краен срок за подаване на проекти: 31.10.2016 г. Проектите изпращайте на е-mail: contest@dibla.com, заглавие на писмото трябва да бъде името на проекта, което е посочено в регистрационната форма.


Категория: продукт дизайн – обособена зона за разговори в openspace офис

– See more at: http://www.dibla.com/news/startira-natsionalien-konkurs-za-dizain-dibla-awards-s-nagradie-fond-ot-15-000-lieva#sthash.IAywZslw.dpuf