Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Новата естетика в архитектурата и дизайна

Поводът за уъркшопа е обявяването на победителя в ежегодния международен конкурс на Roca за млади дизайнери Jump the Gap. Конкурсът има за цел да насърчава и подпомага младите таланти по света, като освен паричната награда, дава възможност на наградения проект и неговия автор за реализация и международен опит и признание.
Модератори ще бъдат:

Арх. Климент Радоев, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геоздезия (УАСГ) – катедра „Сградостроене“, и архитект в APOLODOR DESIGN STUDIO. Той ще представи „Проект за градски жилищен комплекс в Манила за природосъобразна архитектура“, за който печели заедно с негови студенти трето място в международен конкурс „Design Against the Elements“.

На въпроса „Кой стои зад новата естетика в дизайна и има ли криза и в дизайна?“ ще се опита да отговори дизайнерът и архитект Иван Александров.

Апартамент в жилищна кооперация в минималистичен стил ще представи арх. Цветелина Даскалова (DB Archstudio и асистент в УАСГ) със съавтор арх. Мирослав Иванов.

Студентското участие е поверено на к. арх. Мартина Радева, която ще покаже свой проект, наречен Zero Energy Building – Еднофимална къща.

Накрая Веселин Симов, прокурист и мениджър маркетинг и продажби в Рока България, ще представи спечелилия проект в конкурса Jump the Gap, а също и последните иновации и тенденции за устойчив продуктов дизайн в обзавеждането на банята.

Авангардните проекти за банята на бъдещето на единадесетте финалисти в международния конкурс Jump the Gap ще бъдат показани в специална изложба в Експо Баня София, която ще продължи до 15 ноември.

08 ноември 2011 г. · 18:00 – 20:00
Място: Експо Баня София, бул. „Мария Луиза“16