Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Леден хотел ще ползва слънчева енергия, за да е отворен целогодишно

Бляскавата, хладна красотата на “Ледения хотел“ в Северна Швеция привлича хиляди посетители всяка година, но всяка пролет се стопява. Това ще се промени тази година. Едно ново попълнение в комплекса, което ще бъде добавено през декември, ще направи възможно леденият хотел да остане отворен и в слънчевите летни месеци. Това ще стане след инсталацията на покрив от слънчеви панели.

Icehotel-Art-Suite-Eye-Suite-Design-Nicolas-Triboulot-and-Cedric-Alizard-Photo-Asaf-Kliger-1-1-1020x583

“Леденият хотел“ (Icehotel) работи от 26 години. Цели 26 години той следва една и съща комбинация от подготовка на дестинацията в началото на всяка зима и затваряне всяка пролет. Новото хотелско крило обаче ще бъде отворено 365 дена в годината. Решението идва в отговор на търсенето от страна на клиентите на хладно място за престой след среднощни походи или приключения с кучешки впрягове под ослепителното слънце.

ICEBAR-by-ICEHOTEL-Jukkasjarvi-Design-Elin-Julin-Marinus-Vroom-and-Jens-Thoms-Ivarsson-Photo-Asaf-Kliger-1020x610

През летните месеци новото крило ще генерира енергия от слънцето денонощно – чрез фотоволтаичните панели отгоре. Когато сезонното слънце залязва, крилото – в което има 20 апартамента, леден бар, както и галерия – ще се присъединява към останалата част от “Ледения хотел“, който ще утроява размера си, за да поеме зимния прилив. “Създадохме много атракции от лед досега и сме свидетели на нарастващ интерес за посещение на ледения хотел не само през зимата”, заяви основателят Ингве Бергквист. “Всяко лято имаме посетители от цял свят, които пристигат и ни питат къде могат да видят ледения хотел. Е, нямам търпение да мога да им го посоча в отговор!“

ICEHOTEL-Ice-Church-1020x610

Изображения: Асаф Клигер

Източник на информация: greentech.bg

Официален сайт на хотела: www.icehotel.com