Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Завърши конкурса „Тютюневият град на Пловдив-идентичност, обновяване, приобщаване, спасяване“

С три равностойни премирани проекта приключи Архитектурният конкурс „Тютюневият град на Пловдив – идентичност, обновяване, приобщаване, спасяване“ , който бе част от програмата на тазгодишния седми поред АРХИТЕКТУРЕН ФОРУМ ПЛОВДИВ 2016. Организатор е Камарата на архитектите в България, регионална колегия Пловдив, в партньорство с общинска фондация „Пловдив 2019“.

Общо 18 колектива се включиха в идейния конкурс за архитектурно и бизнес концептуално предложение за съдбата на исторически знаковата градска територия. Конкретен повод за неговото иницииране станаха разрушаването на тютюневия склад на ул. „Одрин“ 8 и опожаряването на четири от емблематичните тютюневи складове на 20.08.2016 – тези на Димитър Кудоглу (емблематичен търговец на тютюн и дарител на града), заедно с прилежащите на ъгъла на ул. „Иван Вазов“ и ул. „Екзарх Йосиф“ и на ул. „Д-р. Г. М. Димитров“.

Цялата информация за конкурса, представените проекти и протокола на журито може да видите на сайта на конкурса
www.tutun.kab-plovdiv.com

Резултати

Съветът на Камарата на архитектите в България, Регионална колегия Пловдив благодари на всички колеги, които взеха участие в конкурса. Надяваме се, че общите ни усилия ще доведат до спасяването на културно-историческото ни наследство.

Награда на Камарата на архитектите в България

2510

арх. Иво Димитров Пантелеев
арх. Радомира Методиева Дамянова
арх. Андрей Красимиров Андреев
арх. Елена Христова Димитрова

 

Награда на Рьофикс ЕООД

арх. Стела Димитрова Динева
арх. Никола Дамянов Кожухаров

Награда на Община Пловдив

1823

арх. Георги Веселинов Петев