Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Курс по дигитална фабрикация, 3D принтиране и лазерно изрязване

Регионална колегия София–област, сдружение Punct’o и SmartFabLab представят работилница за дигитална фабрикация и 3D-моделиране в Rhinoceros и Grasshopper. В УАСГ зала 316 на 3 ет. в архитектурния корпус ще се проведат целодневни, интензивни лекционни и практически курсове в две части:

Първи модул –  29. и 30. октомври

Втори модул – 12. и 13. ноември

ПРОГРАМА

Участниците имат възможност да се включат както в един от модулите, така и в двата в зависимост от нивото и предпочитанията им.

По време на серията уъркшопи ще се усвоят базови познания и умения в 3D фабрикацията, нужни за самостоятелната работа с 3D принтери и лазерен гравир (Laser Cutter). Имащи богато приложение в архитектурата, индустриалния, интериорния и мебелния дизайн, технологиите за дигитална фабрикация дават свобода в реализирането на идеи, макети и прототипи по по-ефективен и бърз начин.

Събитието се осъществява с подкрепата на CAD Point, B2N и Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия.

ЗАПИСВАНЕ

При желание за участие, всеки трябва да попълни формуляр за записване:

https://docs.google.com/forms/d/1cRhR-d1O8xeOE8G1zeRq8cb9kvNZ4LM64K3-OgWq4VE/

ЦЕНИ

Редовна цена на един модул от курса – 180 лв.; Обща цена за двата модула 280лв.
Цена за членове на КАБ РК София–област – 100 лв./модул; 160 лв/два модула
Участниците в курса ще имат възможността да използват ваучер за отстъпка при закупуването на лиценз за Rhinoceros предоставен от КАД ПОЙНТ!

Таксите за курса се плащат след попълване на формуляра за записване. Заплащането е възможно на място в офиса на SmartFabLab – Лаборатория за градски дизайн, УАСГ, ул. “Христо Смирненски” 1 или по банков път на сметка:

Смарт Фаб Лаб ООД

IBAN: BG04UNCR70001521113937

BIC код: UNCRBGSF

банка: УниКредит Булбанк

Основание: FABRICATION BASICS, Модул 1, 2 или Модул 1 и 2, Вашето име и регистрац.Ви номер в КАБ /ако сте член на КАБ/

 

МОТИВАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ
Като участници в работилницата ще изградите основни умения за моделиране в Rhinoceros и ще се запознаете с основните способности и преимущества на параметричното моделиране в Grasshopper. По време на серията уъркшопи ще се научите как ефективно да 3D-принтирате и да работите с Laser Cutter. По този начин ще можете адекватно и информирано да избирате с коя технология да реализирате идеи, макети или прототипи и ще сте способни да контролирате процеса на дигитална фабрикация при работа с подизпълнители. Записалите се ще имат възможността да усвоят и приложат метод за дигитално производство върху поставена задача, а в края на курса ще получат сертификат за участие.

 

ОБУЧИТЕЛИ
Константин Доганов

DesignMorphine

Димитър Пейков

DesignMorphine

Златко Янакиев

DesignMorphine

Делчо Делчев

SmartFabLab

СОФТУЕР
Предишен опит в работата с CAD програми е препоръчителен за участието в уъркшопа.
Записалите се трябва да си носят компютри/лаптопи с инсталиран Rhinoceros/Grasshopper (или тестова версия) по време на работилницата.

За  допълнителна информация и въпроси можете да ни пишете на имейл office@kab-so.com или да се свържете с нас на номер 0889 07 36 08.

Координатор арх.Десислава Димитрова