Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Jumpthegap – международният конкурс за дизайн на Roca представя седмото си издание по време на Dubai Design Week

  • Седмото издание на конкурса съвпада със стогодишнината на Roca през 2017 г. и се отличава с интересни новости като голям награден фонд.
  • За пръв път, в международното жури има българско участие.
  • Млади професионалисти и студенти по архитектура и дизайн от цял свят могат да се регистрират за участие в конкурса на уебсайт jumpthegap.net до 15 март 2017 г.


София, 3 ноември 2016 г.- Седмото издание на jumpthegap, международния конкурс за дизайн на Roca, бе представено на 26 октомври, на специално събитие в хотел Westin Dubai Mina Seyahi. Събитието се състоя по време на Dubai Design Week 2016, най-значимият форум за дизайн в Близкия изток.

Конкурсът, създаден от Roca в сътрудничество с BCD Барселона дизайн център, предлага международна платформа, където млади професионалисти и студенти от сферата на архитектурата и дизайна от цял свят могат да представят свои новаторски предложения за пространството на банята. Конкурсът jumpthegap привлича все по-голям брой участници (в шестото издание участниците бяха 3 700 от 112 страни, от цял свят)  и се нарежда сред най-престижните в своята област.

Това издание съвпада с честването през 2017 г. на стогодишния юбилей на Roca и се характеризира с важни новости. Една от тях е назначаването на немския архитект Патрик Шумахер, ръководител на Zaha Hadid Architects, за председател на журито. Той е признат за архитектурните си проекти. Наред с това, той е и автор на двата тома “The Autopoiesis of Architecture” и развива професионалната си кариера около концепцията “Parametricism 2.0”.

Новост в тазгодишното издание на jumpthegap е увеличеният награден фонд. Наградата за победителя във всяка от категориите (професионалисти и студенти) е 10 000 Евро. Има и специална награда за устойчивост в размер на 6 000 Евро, учредена от международна фондация We Are Water.

За пръв път от началото на конкурса jumpthegap, в престижното международно жури има българско участие. Дизайнерът Валентин Водев, автор на впечатляващи проекти и носител на множество международни награди е един от осемте професионалисти, които ще изберат победителите в това издание на конкурса.

Журито

От началото на конкурса, журито на jumpthegap се откроява с това, че обединява признати водещи специалисти от областта на архитектурата и дизайна. В седмото издание, председател на журито е известният немски архитект Патрик Шумахер, ръководител на Zaha Hadid Architects.

Другите членове на журито са доказани специалисти от различни страни по света: Бенедета Талябу (Италия), директор на EMBT Miralles Tagliabue и председател на второто издание на jumpthegap; Ма Янсонг (Китай), носител на наградата Young Global Leaders (YGL) за 2014 г. и председател на шестото издание на jumpthegap; Владимир Пирожков (Русия), президент на център за промишлен дизайн и иновации «АСТРАРОССА дизайн»; Анджали Сринивасан (Индия), директор на студия ChoChoMa и победител в конкурса Swarovski Designer of the Future Award 2016; Валентин Водев (България), дизайнер и основател на Vodev Studio; Хосеп Конгост (Испания), директор Дизайн и инвации в Roca и Исабел Ройг (Испания), управляващ директор на BCD Barcelona Design Centre и бивш президент на BEDA (Бюро на европейските асоциации по дизайн).

За наградата на фондация We Are Water, членовете на журито са: Ксавиер Торрас (Испания), директор на фондация We Are Water; Хенк Овинк (Холандия), специален пратеник по Международните водни работи на Холандия; и Софи Томас (Великобритания), основател и директор на Thomas Matthews Agency.

 

Представянето

Официалното представяне на конкурса бе с участието на Ксавиер Торрас като Brand communication manager на Roca, Исабел Ройг и Анджали Сринивасан. Всички те показаха значимостта на компаниите, които подкрепят млади таланти, както Roca доказва това с твърдия си ангажимент към jumpthegap.

Регистрации за участие

Регистрация за участие в конкурса може да се направи чрез официалния уебсайт www.jumpthegap.net  до 15 Март 2017 г. Там са публикувани пълната информация за конкурса и неговите правила. Информация за конкурса е публикувана и във фейсбук (https://www.facebook.com/jumpthegap).

BCD

BCD, Барселона Дизайн Център, е частна институция с над 40 години опит в популяризиране на дизайна в услуга на фирми и обществени институции. BCD провежда дейности за насърчаване и издигане на дизайна като движеща сила за устойчиво развитие на икономиката, социалната сфера и културата, и представя Барселона като международен еталон за дизайн и иновация.

www.bcd.es

 

Roca

Roca е компания за дизайн, производство и маркетинг на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Компанията наброява повече от 22.300 служители, има 76 производствени предприятия и оперира в над 135 държави по света.

 

Roca, световен лидер в моделирането на пространството на банята, работи в близко сътрудничество с признати дизайнери, архитекти и интериорни дизайнери като R.Moneo, D.Chipperfield, Z.Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner и J.Mariscal, както и много други. С интензивни проучвания и усъвършенстване, Roca насърчава проекти за опазване на околната среда. За компанията този ангажимент се изразява в непрестанно разработване на нови продукти, предназначени за намаляване консумацията на вода.

www.bg.roca.com

 

За повече информация:

Тел. 02 9445000

Мария Иванова: m.ivanova@noapr-bg.com