Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Изложбата ARCH\VE F\LES

Изложбата ARCH\VE F\LES е част от инициативата МОНУМЕНТАЛНИ ИСТОРИИ на сдружение Punct’o за популяризиране на българския принос в архитектурата зад граница по време на социалистическия режим. От близо две години се ровим в прашните архиви в търсене на информация и фотоматериали за неподозирания мащаб на българската архитектурна дейност по топлите африкански и азиатски ширини. Стотици архитекти и инженери по това време реализират мащабни проекти в над 35 държави по света, голяма част от които остават емблематични сгради за местните общности и досега. Във времена, когато пътуването зад граница е привилегия, те се срещат с неочаквани културни и професионални особености в страни като Либия, Нигерия, Мозамбик, Монголия и дори Виетнам.

Откриването на изложбата ще е на 09.12 от 19ч. в betacafe. До 16.12 ще имате възможност да разгледате архивни и актуални фотографии на обществени сгради, проектирани и реализирани от български специалисти в Африка и Близкия изток. На откриването ще прожектираме и лични разкази на трима архитекти, участвали в износа на архитектура, а студенти ще представят и 3D-принтирани макети
– съвременен поглед върху българската архитектура зад граница. На когото архитектурата му е no-go тема за разговор, би открил други любопитни аспекти от българската архитектура в чужбина и би могъл да се наслади на питие в co-working атмосферата на betacafe.

Дигитална фабрикация на макетите: B2N и SmartFabLab

Събитието е отворено за всички постетители.