Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

IV-ти национален конкурс на Дружество „Архитектурно наследство“ за дипломни работи в сферата на опазване на архитектурното наследство

През линковете по-долу можете да разгледате проектите на нашите участници. Не пропускайте да разгледате изложбата и на живо от 31.01.2017 до 04.02.2017 в залата на VivaCom Arthall на адрес ул. „Ген Йосиф Гурко“ 4, 1000 София, България, етаж втори. Официалното откриване ще се проведе на 31.01.2017 от 14:00ч. Наши специални гости на откриването ще бъдат инж. Габриеле Роско и арх. Моника Сорти. Инж. Роско ще изнесе презентация на тема – Методология на укрепването на историческите сгради – „Проектът за укрепване не е подчинен на проекта за реставрация на архитектурните паметници, той е опора на интервенцията“. Арх. Моника Сорти пък ще говори за – Паметниците на културата като взаимодействие между архитектура, прородни елементи и мислови пространство – „Размисъл за стратегиите за остойностяване на културните пейзажи. Денят ще завършим с дискусия на тема „Образователните подходи за опазване на архитектурното наследство в българските университети“. Заповядайте и на 03.02.2017 от 18:00ч. отново в залата на VivaCom Arthall на церемонията по награжвадането на победителите в IV-ти национален конкурс на Дружество „Архитектурно наследство“ за дипломни работи в сферата на опазване на архитектурното наследство.

 1. Арх. Натали Велчева с дипломен проект на тема „Многофункционален център, възстановяващ градската среда“, гр. София, бул. „Тодор Александров“.
 2. Арх. Гергана Германова с дипломен проект на тема „Научно-изследователски център за подводна археология „Рибарско училище““, остров Св.св. Кирик и Юлита, гр. Созопол.
 3. Арх. Константин Димитров с дипломен проект на тема „Централна железопътна рага Пловдив – „Живот между релси“, гр. Пловдив.
 4. Арх. Хагоп Шишманян с дипломен проект на тема „Консервационно-реставрационни работи и адаптиране на сградата на баня „Овча Купел“ с околната й среда“, гр. София.
 5. Арх. Кремена Мускурова с дипломен проект на тема „Царското депо в София – Музей на българския XX век“, гр. София.
 6. Арх. София Лостова с дипломен проект на тема „Реставрация и реновация на сградата на Софийската митница и нейния градоустройствен контекст“, гр. София.
 7. Арх. Стоян Стамов с дипломен проект на тема „Къщата с чемширите – нов живот“, гр. Варна, ул. „Братя Шкорпил“ №1.
 8. Арх. Антонина Тритакова с дипломен проект на тема „“Карон Лимен“ – Регионален археологически комплекс“, нос Шабла.
 9. Арх. Боян Костадинов с дипломен проект на тема „Интерпретационен център „Солницата““, землище на гр. Провадия.
 10. Арх. Добрин Динев с дипломен проект на тема „Образователен научно-изследователски и културно-исторически център“, гр. Сливен.
 11. Л. арх. Ирена Миткова с дипломен проект на тема „Реконструкция и социализация на парка „Врана““, гр. София.
 12. Арх. Николай Петров с диплмен проект на тема „Адаптация на бивша топлоцентрала на НДК“, гр. София.
 13. Арх. Живка Георгиева с дипломен проект на тема „Реставрация и адаптация на бившата Белодробна болница“, гр. Сливен.
 14. Арх. Вероника Бонева с дипломен проект на тема „Странджа. Ревитализация на странджанските села на примера на село Стоилово“, ПП Странджа, с. Стоилово.
 15. Арх. Елизабет Върбанова с дипломен проект на тема „Ревитализация на градска среда и адаптация на Царското казино в град Вършец“, гр. Вършец.
 16. Арх. Петър Колев с дипломен проект на тема „Ревитализация на вход към Тютюнев град“, гр. Пловдив.
 17. Арх. Цвети Стойчева с дипломен проект на тема „Учебен комплекс Национална художествена академия“, гр. София
 18. Арх. Цвета Томова с дипломен проект на тема „A CLIMATE FOR LIVING, A TIME FOR WORKING“, Проект за устройствена жилищна структура и културно-образователен център в Антверпен“, Антверпен, Белгия.
 19. Арх. Християн Александров с дипломен проект на тема „План за опазване на НААР „Дурострум – Дръстър – Силистра“ и урпанизиране на средата му“, гр. Силистра.
 20. Арх. Христо Димитров с дипломен проект на тема „Музей за история на София. Реставрация и социализация на бившите царски конюшни (Княжески Щал), гр. София
 21. Арх. Анна Димитрова с дипломен проект на тема „Реставрация и социализация на средновековна крепост „Петрича“, общ Аврен, обл. Варна.
 22. Инж. Галина Чернаева с дипломен проект на тема “ Епископската базилика в Късноантичния град Залдапа“, м. Калето, общ. Крушари, обл. Добрич.