Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Интериорен дизайн на мезонет в затворен комплекс “Флора Парк”, София

Локация – Затворен комплекс “Флора Парк”, София
Квадратура – 180 кв. м.
Клиент – Частен
Фаза – Реализирана
Снимки – Nikki Candelero | Candelero Photoshoots

Един интериор, събирателен образ на един изцяло нов подход към проектирането и обживяването на пространствата, идващи с баналните си недостатъци на съвременното строителство. За да бъде успешен проекта, се върнахме към основите на законите на дескриптивната геометрия, за да ги приложим на практика в реална среда. Търсихме и намерихме строго индивидуални детайли и успоредно с това крещящи за внимание! Във вечната борба между функцията и визията, се налага нуждата и от пресечна точка в комуникацията между ритуалите на битовизма и дизайна. В случая буквално и преносно. Резултатът e флуидна златна среда чрез използване на контрастиращи материали, обляни в амбиентна приглушена светлина, която подчертава формата и изпъква обема. Височината е стандартна за новото строителство. За това решението е да бъде манипулирана чрез геометрични проекции, така, че  таванът да “затанцува” със стените под ъгъл, провокиращ окото да търси началото и края. Селекцията на материали сама по себе си е израз на търсеното излъчване на дома като цяло – подчертано, нестандартно, достатъчно сериозно и “trendy”.
Чистите линии на огледалните повърхности получават логичния си контрапункт с оребрените корпуси, които са проектирани и изпълнени изцяло за този проект.
Най-ясно това си личи при нейно Величество Кухнята и кухненското обзавеждане – интровертна и прилежно вкарана в ниша, проектирана ръка за ръка с трапезарията. Черната огледална повърхност на трапезарната маса отразява в синхрон медната перфорирана лампа, даваща романтична завършеност и баланс чрез отраженията си в тавана. Спалните от своя страна са спокойни и провокиращи към релакс и отмора.Материалите са по-сдържани, с меки тонове, които се допълват и едновременно с това изпъкват на фона на различните сцени осветление, проектирани, за да отговарят на настроението на обитателя.

За повече информация: allin.bg