Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Предстоящ конкурс за обновяване на хотел „Страноприемницата“ в Етъра

Етнографският музей на открито „Етър“ желае да обнови хотела „Страноприемницата“ в комплекса, като за целта направи архитектурен конкурс.Целта еда се направи експертен, прозрачен и мотивиран избор на идеен проект за преустройството на хотела.

Затова ще има и две обществени обсъждания: на 6 юли 2017 г., четвъртък, от 17 ч. в Ритуалната зала в сградата на Община Габрово на пл. Възраждане 3 и на 20 юли, четвъртък, от 18 ч. в Зала 230 на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Ще се обсъжда работната концепция на заданието – цели, задачи, график, жури и предстоящи проучвания. Има и онлайн анкета.

zx860y484_2998985

Участие ще вземат представители на Община Габрово, ЕМО “Етър”, Камара на архитектите в България, екипа по организацията на конкурса и независими експерти и организации.

Целта на събитията е публично обсъждане на работната концепция на заданието – цели, задачи, график, жури и предстоящи проучвания.

Анкета по конкурса е достъпна на страницата му във фейсбукwww.facebook.com/hoteletar и на директен линк тук. Анкетата ще може да бъде попълвана и на място по време на предстоящите обсъждания. Обобщените резултати ще бъдат споделени публично при обявяването на конкурса.

Очакваме ви!


За хотел Странноприемница
https://www.etar.org/hotel/hotel.htm

Разположен в полите на Стара планина и в непосредствена близост до р. Сивек, хотел „Странноприемница“ се намира на 8 км южно от центъра на Габрово и е част от Етнографския музей на открито „Етър“.

Построен и обзаведен в унисон с цялостния облик на етнографския музей, хотелът предлага възможност за активен отдих, бизнес пътувания, делови срещи, конферентни и фестивални прояви. Хотелът осигурява всички условия за целогодишен отдих далеч от градския шум, съчетан с автентичната атмосфера на българското Възраждане.

Хотелът разполага с 61 легла в 5 единични, 22 двойни, 2 четворни стаи и 1 апартамент.

За ЕМО Етър
https://www.etar.org/

Етнографски музей на открито „Етър“ е първият по рода си в България. Открит на 7 септември 1964 г, музеят съхранява и представя архитектурното богатство, стопанското многообразие, бита и културата на населението на централната част на Стара планина от края на ХVІІІ до началото на ХХ в.

Разположен на площ от 25 декара, музеят включва над 50 сгради и обекта с обществено и култово предназначение, както и няколко тематични експозиции – единствената в България сбирка от действащи съоръжения, задвижвани с водна сила, ансамбълът „Занаятчийска чаршия“ и традиционни дейности на балканджиите.

За организаторите
www.facebook.com/urbanistas.eu
Urbanistas. е платформа за градска култура и проекти, която цели да изследва, популяризира и съдейства за подобряване на качеството на градската среда.


За конктакт и новини по конкурса:
www.facebook.com/hoteletar
info@urbanistas.eu

За контакт с ЕМО „Етър“:
Тихомир Църов,
0883569586, t.tsarov@etar.bg