Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Победителите в 14-тото издание на архитектурен студентски конкурс “Мулти-Комфортна Къща”

Сен-Гобен обяви наградите от международния финал на 14-тото издание на студентския конкурс за Мулти-Комфортна Къща, проведен в Дубай (Обединени Арабски Емирства), председателстван от Пиер-Андре де Шалендар, председател и изпълнителен директор на Сен-Гобен Груп и г-н Даууд АбдулРадман Ал Хаджири, генерален директор на Община Дубай.

Целта на студентския конкурс на Сен-Гобен, започнал през 2004г., е да създава проекти базирани на принципите и концепцията за “Мулти-Комфорт”, устойчивото развитие и енергийната-ефективност: оптимална интериорна среда, осигуряваща необходимото ниво на свеж въздух, както и термален, визуален и акустичен комфорт.

Задачата по време на 14-тото издание на международен конкурс за студенти “Сен-Гобен Мулти-Комфортна Къща”, разработена в съвместно сътрудничество с градоустройствения отдел към Община Дубай и сдружение за недвижими имоти ”Дубай”, се състои в създаване на жилищна среда в рамките на многофункционална зона “Културно селище Дубай”, разположена в местността Ал Джадаф, част от крайречната ивица на Дубай. Предизвикателството се състои в много горещия и влажен климат на града. Задачата пред студентите е да намерят решение, което намалява употребата на енергия за охлаждане и вентилация чрез красиво и ефективно решение на сградната обвивка и едновременно осигурява хармонична връзка с природната среда, без да нарушава комфорта на обитателите.

“През 2018 г. за пореден път студентският конкурс за “Мулти-Комфортна Къща” ще бъде запомнен с висококачествените проекти, представени от участниците. Аз съм винаги изумен от техническо и устойчиво планиране към изпълнителния съвет на Дубай.

Първа награда беше връчена на Вахин Пармананда и Мтхокозиси Сибиси от Университета в КваЗулу-Натал в Южна Африканска Република.

Второ място заслужи Вероника Супруниюк от държавния университет в Брест, Беларус.

         

Трето място получиха студентите от Германия Тобиас Бретц и Дил Кхан от Университета в Дармщад.

Журито отреди и две специални награди на: номинация за студентски екип от Испания в състав: Алехандра Гонзалез, Паулино Поведа и Сантяго Родригес, както и приз за Йоанна Внусчек от Полша.

Давид Басулто, член на журито, основател и изпълнителен директор на информационната медия ArchDaily, добави: “Студентският конкурс за Мулти-Комфортна Къща предлага уникална и ясна рамка за студентите да развия своите умения, работейки върху реална територия и справяйки се с предизвикателството да осигурят условия на комфорт в екстремни условия.”

50 студентски екипа от общо 28 държави представиха своите проекти в рамките на 4 сесии пред международното жури, включващо представители на Община Дубай, архитекти и експерти в областта.

Относно Сен-Гобен
Сен-Гобен разработва, произвежда и предлага на пазара материали и решения, които са важна част за благополучието и бъдещето на всеки един от нас. Тези материали са част от нашето ежедневие и присъстват в: строителството, транспорта, инфраструктурата, както и в други индустриални сектори. Те осигуряват комфорт и безопасност, като в същото време отговарят на предизвикателстата за устойчиво строителство и ефективно управление на ресурсите, целящи промяна в изменението на климата.

Сен-Гобен в световен мащаб:

Oборот от 40.800 милиарда евро през 2017г.

Присъствие в 67 страни

Повече от 179 000 служители

За информация: www.saint-gobain.com