Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Номинация за престижна британска награда получи проект на архитектурния факултет на УАСГ за обучение за опазване на културното наследство в село Кърпачево

Проект на организацията за опазване на наследството на Грейт Ярмут, Великобритания стартирал през 2014г в партньорство с Архитектурния факултет на УАСГ бе номиниран за престижната награда Angel Award на най-голямата британска организация за опазване на културното наследство Historic England. През последните пет години повече от 50 студенти и преподаватели от Архитектурния и Строителния факултети взеха участие в проекта по документиране на архитектурното наследство и реставрационни дейности на къща и плевня в село Кърпачево. Проектът бе показан с изложба във фоайето на УАСГ като част от дейностите на катедра „История и теория на архитектурата“.
На уебсайта на наградите, спонсорирани от известния британски композитор на мюзикъли сър Андрю Лойд Уебър можете да видите филмчета за номинираните проекти и да гласувате в подкрепа на проекта в село Кърпачево. От петнадесетте номинирани проекта един ще бъде избран за награда с гласове от публиката чрез интернет гласуване с компютър или телефон и един ще бъде избран за награда от жури.

https://historicengland.org.uk/get-involved/angel-awards/best-contribution-to-a-heritage-project-by-young-people/young-person-international/

Под филмчето за проекта има бутон Vote for your favorite project и като го натиснете проектът в село Кърпачево е предпоследен в списъка с името на град Грейт Ярмут в заглавието.

Източник: Historic England