Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Конференция „Pininfarina Design: Tradition and Innovation“

Уважаеми Дами и Господа,

Имаме удоволствието да Ви поканим на конференция „Automotive Design – Pininfarina Design: Tradition and Innovation“ с участието на инж. Паоло Пининфарина, организирана от Конфиндустрия България и Аутомотив Клъстер България, по повод III Ден на италианския дизайн по света.

Събитието ще се проведе на 19 март 2019, от 16:00 часа, в София Тех Парк, Иновационен Форум „Джон Атанасов“.

Конференцията е посветена на дизайна в автомобилостроенето и вътрешния дизайн, с фокус върху приноса на инж. Паоло Пининфарина. Събитието се организира в сътрудничество с Италианския културен институт в София и с подкрепата на Arreghini, Metal System, Алиталия, Е.Миролио, My Tech.

От 2008 г. Паоло Пининфарина ръководи легендарното дизайнерско студио, създадено от дядо му Батиста Пининфарина. Освен с някои от най-впечатляващите модели на Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot, GM и Maserati, Пининфарина прави дизайн на влакове, самолети, яхти, интериорни решения и множество потребителски стоки, които носят известния подпис на студиото. Ролята на инж. Пининфарина е много важна за общото възприемане на италианския дизайн и за разпространението на италианския стил и опит по целия свят.

Работните езици ще бъдат български и италиански. 

ФАЙЛ С програмата на конференция