Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Световният ден на архитектурата 2019

Тази година на  7 октомври ще празнуваме Световния ден на архитектурата 2019. Традиционно този ден се отбелязва в първия понеделник на октомври, за да съвпада със Световния ден на местообитанието на ООН.


Международният съюз на архитектите (UIA) – единствената глобална организация, представляваща 3,2 милиона архитекти в света, е избрала темата „Архитектура … жилище за всички“.
Акцентът ще бъде как архитектите могат да допринесат за реализирането на жилища на достъпни цени за всички; прилагането на новата програма за градски условия; и Целите за устойчиво развитие (ЦУР), по-специално цел 11, „да направят градовете и човешките селища безопасни, приобщаващи, гъвкави и устойчиви“.


Държавите по целия свят ще подчертаят значението на архитектурата чрез събития, експонати, лекции и други дейности за професията и обществеността.

 

УСПЕШНА ПОДГОТОВКА И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК КОЛЕГИ!!!
Арх. Истелианна Атанасова – Член на Съвета на МСА / UIA

WAD 2019_from UIA Council Member I.A.

 

Приветствено писмо от Президента на Международния Съюз на Архитектите по повод Световния ден на Архитектурата адресирано до повече от 130 страни-членки и до над 3,5 милиона архитекти от тези страни.