Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Публична дискусия с арх.Павел Янчев

Лаборатория “ЗА градско развитие” ви кани на следващото събитие от серия публични дискусии, на които урбанисти и архитекти, работещи в чужбина ще споделят изводи от собствения си опит, а последващият разговор ще се стреми да отговори на важни въпроси от българската практика.

Дискусиите целят да бъдат повод за срещи в продължаващия опит за критично осмисляне на съществуващата система на планиране.

Следващото събитие от серията ще се проведе на
7 януари (вторник) от
18:30 г. в
Генератор, бул. „Черни връх“ № 47, Бизнес център Витоша, източен вход

с участието на Павел Янчев, който ще говори за системата на планиране в Белгия.

Павел е архитект и урбанист, живеещ и работещ в Брюксел, със силна ангажираност в проекти, свързани с градското развитие на София. Автор е на статии на тема градско развитие, публикувани в МаргиналияДневник и други. Дипломира се към катедра „Градоустройство“ на УАСГ и притежава образователно-квалификационна степен Master of Human Settlements от KU Leuven, Белгия.

Разговорът с Павел Янчев ще бъде воден и модериран от Нурхан Реджеб от студио place.make.

(1) Аудио запис на първото събитие от серията, дискусията с Грант Хромас (Grant Hromas), говорил за системата на планиране в САЩ (Сиатъл и Чикаго), можете да изтеглите от ТУК.

(2) Аудио запис на дискусията с Иван Караджов, говорил за системата на планиране в Германия (Мюнхен), можете да изтеглите от ТУК, а презентацията на Иван е налична ТУК (презентация) и ТУК (текст).
(3) Аудио запис на дискусията с Никола Белчев, говорил за системата на планиране в Обединеното кралство (Лондон), можете да изтеглите от ТУК, а презентацията на Никола е налична ТУК (презентация).

С оглед ограничаване на използването на ресурси, моля не стриймвайте записите, а първо ги свалете на вашето локално устройство и след това ги преслушайте.

арх.Христо Харлов
Лаборатория „ЗА градско развитие“