Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Официално е обявено класирането на конкурса за“КАРИН ДОМ“

Архитектурно бюро UNAS Studio с екип Биляна Асенова и Саша Чабати спечели международния конкурс за нова сграда на варненския обучителен център за услуги, социално включване и независим живот на деца със специални нужди и техните семейства – „Карин дом“. В конкурса, организиран от дружеството „Оптимистъс“, са участвали 174 проекта на екипи от 48 страни.

Класираният на първо място архитектурен екип ще бъде поканен да сключи договор за изработване на технически и работен инвестиционен проект. Новата сграда на центъра трябва да бъде реализирана върху терен от близо 2.5 хил. кв.м, предоставен с решение на общинския съвет в града в началото на м.г. Той се намира в близост до градския стадион „Спартак“. Строителството ще бъде финансирано с около 1.5 млн. евро, осигурени от датските фондации Velux, и трябва да приключи в рамките на около 30 месеца.

На второ място е  класиран проектът, разработен съвместно от четирима руски архитекти – Denis Olegovich Antokhin , Nikolai Vladimirovich Bukhantsov, Galina Isaevna Sheveleva, Victoria Victorovna Dumanova

Трето място е на архитектурното бюро Architecture Avneesh Tiwar от Индия

„Карин дом“ е проект на едноименната организация с нестопанска цел, основана през 1994 г. от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов. Работата на центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца до осемгодишна възраст със специални потребности започва през 1996 г. Годишно „Карин дом“ подкрепя над 300 деца и семейства и обучава повече от 1200 специалисти в сферата, в която работи.

Отличените проекти, можете да разгледате на следния ЛИНК