Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Студио „Вамос“ спечели конкурса за обществена зона на Пристанище Бургас

Архитектурно студио „Вамос“ ООД е спечелило обявения от ДП „Пристанищна инфраструктура“ конкурс в края на миналата година за изготвянето на идеен проект за новото градско пространство зад Митницата и новата Автогара „Юг“.

В района ще бъде изградена нова модерна марина за яхти, а пред нея на брега ще се издигне малък амфитеатър. Съществуващите пристанищни съоръжения ще бъдат премахнати, като изключение ще се направи за два от крановете. На базата на този проект предстои изготвянето на инвестиционен работен проект, но само при условие, че Вамос спечели окончателно конкурса, тъй като в момента тече установения срок, в който останалите седем кандидати могат да обжалват процедурата.

Ще бъдат изплатени награди, като първо място – „Вамос“ ООД ще получи 15 000 лв., второ място – Архитектурна агенция „Братя Кадинови“ ЕООД – 10 000 лв., а третото – „Институт за градско планиране“ АД – 5 000 лв. Останалите участници са „Новиза“, „Амфион“, „Ивисто“ и „Никонсулт“, които са класирани в този ред от четвърто до седмо място. Подробности за процедурата на конкурса можете да видите тук.