Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Представяне на книгата “Драски по софийските работи” от архитект Тодор Войников

Камарата на архитектите в България  Регионална колегия София област има удоволствието да Ви покани на коктейл и представяне на книгата„Драски по софийските работи” – една необичайна книга, рисувана и писана изцяло на ръка, която ни пренася в София от миналото.

 

 

Авторът, архитект Тодор Войников, прекарва повече от 15 години в издирване и събиране на източници, материали и снимки, свързани с историята на столицата. Резултатът е прецизна възстановка на различните лица на града през отминалите епохи  до наши дни. Особено оригинална е идеята да се насложат несъществуващи вече места и сгради върху контурите на сегашния град, създавайки любопитна визуална съпоставка.

Централни герои в книгата са хората, местата и събитията, белязали миналото на града.

Авторът ни пренася в къщите на Петко Каравелов, Славейкови, Константин Стоилов, Стефан Стамболов, Иван Евстратиев Гешов, Стоян Михайловски и други бележити личности.

Не са пропуснати и местата, в които са се срещали някои от най-значимите български творци, държавници и общественици, както и прочути навремето бохеми, чешити и зевзеци.

Сред тях са сладкарница “Роза”, където Елин Пелин пише “Андрешко”, и любимото място на хайлайфа – хотел “Панах”, Арменското кафене, хотел “България”, бирария “Червен рак”, “Хладна Почивка”, “Алказар”, “Бамбука” и други.

Заповядайте на представянето на книгата Драски по софийските работи” и коктейл на 15 юли (четвъртък) от 19.00 ч в градината на „Once Upon a Time Библиотека“, бул. “Васил Левски” 88, София.

Книгата ще може бъде закупена и на място по време на събитието с автограф от автора.

Можете да запазите своето място на имейл office@kab-so.com

Повече информация за автора и книгата можете да намерите в сайта http://www.sofiabook.eu/