Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Хотел галерия Графит – новият уникат на Варна

Хотел и галерия “Графит” е едно от модерните произведения на съвременното българско изкуство и архитектура. Сградата е разположена в идеалния център на Варна, на главната търговска улица на града. Обектът се намира на метри от старата крепостна стена, от известните с уникалността си римски терми и вековните църкви. В близост е до всички административни и бизнес здания в морската столица.

В проектирането на сградата са взели участие Териториална проектантска организация (ТПО) – Варна, и “Arhis Project” с главен проектант арх. Георги Бачев. Възложители са община Варна и “Байонета” ЕООД. Изпълнител на обекта е “Тимбилд” ЕООД. Строителният надзор се извършва от “Диалекс” ООД. А в десетото издание на престижния национален конкурс „Сграда на годината” печели първо място в категория „Хотели”.

Хотел-галерия Графит съчетава в себе си модерен градски екстериор, класическо портфолио от бизнес-услуги и многопластова интериорна концепция, които напълно покриват изискванията на съвременните пътници. Затворен в строгата си „графитна” форма, хотелът разкрива своите характер, атмосфера и стил чрез концептуалния пачуърк от идеите на четирима български архитекти.
– етаж Честър – консерватизмът на строгия и изискан Честърфийлд си съперничи с най-модерните интериорни решения, допълнени от уюта на дървото и стоманения отблясък на аксесоарите.
– етаж Карачи – еклектичен шик, вдъхновен от създателите на стила – тримата Карачи. Ярко червено и тюркоазено синьо – в един замах с барокови мебели и сюрреалистични елементи. И всичко това под погледа на ренесансов художник.
– Другият етаж – с усещане и визуална препратка от марков кариран шал и минималистичния полъх на класическото черно-бяло. Просто различен. И елегантен.
– 4 елемента – земя, въздух, вода и… светлина. Тя струи и прониква отвсякъде. Като слънчева пяна в топлата вана… Като зелен параван от мисли… Като блестящи морски камъни под боси крака. Място, където човек се среща със себе си… и с природата.

В дизайна на интериора на “Графит” се преплитат модернизъм, класика, елегантна еклектика и екостил. Всеки етаж носи уникалния почерк на своя автор, като това са “Arhis Project”, “Studio Mode” и дизайнерът Виолета Бодурова.

Графити Кафе е концепт за свободното време, представен като визуална реалност. И вътре в нея, вплетени ви очакват щрих от уличен стайлинг, арт емоция и неестествени форми, инспирирани от естествени материали. Там е градската среда! Тя влиза по тротоара на Главната и е готова да ви прави компания.
Графити Кафе миксира понятията на забързаното ежедневие толкова смело, колкото и модерния саунд на клубната култура. Безкомпромисен подбор на звук и вкус. Алтернативен поглед към същността на деня и нощта. Защото каквото и да е темпото наоколо, то тук го определяте вие. И отпивайки от питието си създавате тенденции, преоткривате вкусове и улавяте градския ритъм в един нережисиран филм, случващ се пред очите ви. На един тротоар разстояние.

За повече информация: www.graffithotel.com