Детска архитектурна работилница – конкурс „КАМЕНЕН КИЛИМ“

На 11 септември в рамките на организирания от Камара на архитектите в България Регионална колегия София Област  ФОРУМ „БРАЦИГОВО – КАМЕННИЯТ ПОТОК НА ВРЕМЕТО“ се проведе детска архитектурна работилница „КАМЕНЕН КИЛИМ“.

Пет отбора, всеки от по шест деца на възраст между 6 и 15 години, използваха като изобразително поле съществуващата настилка на площад „Централен“ в град Брацигово, за да сглобят от разноцветни каменни плочи свои картини и послания.

Всеки отбор носеше името на дума от тайния речник на брациговските майстори дюлгери, а разгадаването на тези думи беше специална игра за всички присъстващи деца и родители.

Събитието се проведе под патронажа на кмета на гр.Брацигово – госпожа Надежда Казакова.
Площадът на града бе огласен от детски песни и смях. Творчески работещи задружно в екипи, децата създадоха прекрасни проекти – изобразяващи деня и нощта, стълба към бъдещето, сърце, роза, лале, път и къща.

Специално подготвените разноцветни каменни плочи бяха осигурени и дарени от фирма „СКАЛА МРАМОР И РИОЛИТ“.

Жури в състав Надежда Казакова, Мария Батаклиева, проф.арх. Валери Иванов и арх.Десислава Димитрова класираха петте отборни проекта и наградиха всички участници с подаръци осигурени от ХИПОЛЕНД.

Фоторепортаж: Иво Орешков

Видео: Vibe Systems