Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Празнично отбелязване на Международния ден на Архитектурата

„Градът не може да бъде едно струпване само на камъни, тухли и дърво. Той трябва да е част от нашата култура, от емоциите ни. Искам гражданите, които свързват града с важни неща от морален характер, които носят в сърцето си, да видят примерите за това, как градът започва да се одухотворява” – казва авторът на книгата „Драски по софийските работи“ арх.Тодор Войников.

„В рамките на една седмица направихме цялата подготовка за преосмислянето на едно пространство, което прeдстои да бъде обживяно с проекти, цветове и творчески дух. За да създаваме красота, важно е първо тя да живее вътре в нас. Страниците от тази книга са създаваи детайлно в продължение на петнадесет години, но значението им ще бъде преоткривано и ценено още десетилетия.“ – така представя проекта на Региоална колегия София Област към Камара на архитектите в България кураторът на изложбата арх. Десислава Димитрова.

Сред официалните гости на откриването на изложбата бяха зам. ректора на УАСГ проф. д-р инж. Славейко Господинов, деканът на архитектурния факултет проф. д-р арх. Орлин Давчев, главният архитект на София арх. Здравко Здравков, зам.кмета на район Възраждане арх.Николай Диков, зам.председателя на КАБ арх.Константин Пеев и директора на Италианската Конфиндустрия в България г-жа Мила Ненова.

Модератор по време на събитието бе проф. д-р арх.Валери Иванов, който представи гостите и инициативата за създаването на изложбата, а арх. Тодор Войников разказа подробно за това, което е вложил в своята книга.

Специални благодарности за реализирането на събитието на ланд. арх. Алексей Турлаков и екипът му на фирмата „Иновейшън груп“, които изработиха металните постаменти и изложбените пана в изключително кратък срок.

Благодарим и на Домейн Менада за прекрасното вино, което осигуриха за коктейла, както и на нашите партньори:

VELUX

CERESIT

SAIN GOBAIN

PLANEX

След приветствие от Председателя  на КАБ РК София Област арх. Борислав Владимиров продължи в приятна атмосфера с музика и конктейл вечерта на Международния ден на архитектурата – 4 октомври.