Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Изкуство сътворено с любов – Aртхотел CASA ART

В едно от най-привлекателните и колоритни кътчета в Троянския балкан, в с. Орешак, двамата творци създават уникална архитектура и дизайн, нестандартен арт хотел със седем стаи, четири студиа, три апартамента, малък Спа Кът, лоби бар и ресторант.Хотел Casa Арт създават арх.Пенко Терзиев , Пламен Петров – художник и мебелен производител и Биляна Милушева – галерист и интериорен консултант.

Архитектурата нa Aртхотел CASA ART се базира на средновековната българска архитектура с характерните за нея каменни стени и раздвижени покриви. В значителна степен Биляна и Пламен ползват материали, събирани от стари български къщи, кaтo например каменните плочи за покривите, камъните и тухлите за стените и за камините. Двамата експериментатори транспортират тези елементи с дълбока носталгична стойност в настоящето, комбинирайки ги с модерни материали, смели цветове и артистичен дизайн.

Смелите решения в цветовете на фасадите на Aртхотел CASA ART шокират първоначално архитекта и всички останали приятели и познати. Биляна и Пламен се спират на четирите най – любими цвята на художника Пламен Петров – жълто, оранжево, синьо и зелено. Тези цветове се утвърждават по-късно като корпоративни цветове на хотел CASA ART . Намират се в логото, в бордовете на пода, в колажите на колоните, в комините, във витража на портата, в пачуърка на диваните в лоби бара, в столовете в ресторанта и в рисуваните чаши и чинии, както и в осветителните тела.

Концепцията на стаите в Aртхотел CASA ART се базира на артистични интериорни решения и въобрaжения, индивидуално представени във всяко едно от помещенията. С многообещаващите имена на всяка от стаите като Манастирски шепот, Етноромантика или Палитра , Биляна и Пламен се стремят да създават пространства с дълбоко eмоционална сложност и артистично излъчване.

Биляна и Пламен проектират индивидуалното решение на стаите, лоби бара и ресторанта в хотела с огромно желание и любов дори и към най – малкия детайл. Различните помещения са изпълнени с живот с помощта на подхождащи на съответната тема мебели, лампи, цветови решения, текстури на платове, аксесоари.

За повече информация www.arthotel.bg