Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Първия глобален форум, посветен на бъдещето на градската среда ще се проведе в Сараево

Навсякъде по света, урбанизма, териториалното и селищно устройство са необходими и незаменими инструменти, които ние използваме, за да създадем един свят, където можем по-добре да живеем заедно. Те са технически, социални, икономически, културни и политически инструменти.

Сараево е на кръстопътя на цивилизациите в Европа от векове и като такъв столицата на Босна и Херцеговина е очевидно място да бъде домакин на събитие с глобално обсъждане.

На всеки две години Световния форум ще събиране заедно с друго международни столици, на които ще представят своите проекти и визия за бъдещето в 21-ви век. Това престижно събитие има пълната подкрепа на град Сараево и неговия кмет.

Париж и прилежащия му регион първи приемат поканата за участие във форума.
Френската държава, регион Ил дьо Франс и Париж са създали заедно инструмент за анализиране и разработване на предложения за бъдещето на френската столица. The Atelier International du Grand Paris (Greater Paris International Workshop or AIGP) е домакин на мулти-дисциплинарен екип от международни експерти. Оригиналността на този подход и работата на AIGP, са от интерес за много големи страни като Индия, Бразилия, Русия и Китай. Разработените от тях проекти ще бъдат представени в Сараево.
Г-н Бертран Деланое, кмет на Париж, и г-н Жан-Пол Юшон, президент на регион Ил дьо Франс, ще бъде в Сараево, като ръководителите на делегациите, включващи компании, архитекти, проектанти и международни експерти.
Г-н Алия Бемен кани кметовете на всички столици на Балканите, както и кметовете на градовете, които си сътрудничат със Сараево, включително Амстердам, Анкара, Барселона, Истанбул, Мадрид, Виена и Вилнюс. Много личности от областта на културата, икономиката и политиката, също са поканени. Събитието ще се проведе в различни места из Сараево.

В допълнение към професионалисти, работещи в областта на урбанизма и териториално планиране, това събитие е от интерес за всички граждани, загрижени за бъдещето на тяхната околна среда.

Повече информация можете да намерите ТУК
Видео представяне