Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Покана за участие в Park(ing) Day 2012

PARK(ing) Day ще се случи на 21 септември, петък, в София за втора поредна година, като част от събитията по време на ЕВропейска седмица на мобилността в София (16-22 септември 2012). Организатор е фондация Credo Bonum в партньорство с организацията Rebar, арт и дизайн студио от Сан Франциско, автори на идеята.

PARK(ing) Day е глобално, ежегодно отворено за участие събитие, в което граждани, артисти, активисти, организации и частни бизнеси си партнират във временно преобразяване на очертаните места за паркиране в парк места – временни публични пространства. Мисията на PARK(ing) Day е да привлече внимание към нуждата от повече градски, отворени за хората пространства, да предизвика публичен дебат около това как се създават и разпределят обществените пространства и да подобри качеството на градската среда. Поне в рамките на едно паркинг място за един ден.

Първото издание на глобалната инициатива миналата година смени предназначението на 11 паркинг места в столицата и ги превърна за един ден в отворени за хората пространства. Първите участници в PARK(ing) Day бяха фондация Credo Bonum, Посолство на САЩ в България, Полски институт в София, Институт Сервантес, БНТ, Икономедия/в-к Дневник, Програмата free guide, Vivacom, Dunlopillo by Ora-Ito и Интерпред.

За да се включите за участие в PARK(ing) Day 2012:

Свържете се с екипа на фондация Credo Bonum на 02/ 815 96 19 или на info@credobonum.bg
Заедно ще уточним дизайна и точното разположение на вашия PARK(ing)
PARK(ing) Day се извършва само след съгласуване с фондацията и собственика на парко мястото
Ограничения в дизайн на парк мястото няма
Всяка организация може да развихри себе си и да превърне паркинга в незабравимо място за отмора. През последните години участниците по света са превръщали паркинг места в безплатна здравна клиника, градска ферма, арт инсталация, политически семинар, място за безплатни уроци по танци и йога, магазин за безплатен ремонт на колелета и дори в парк(инг) сватба.
Обществени паркинг места и паркинги не могат да бъдат ползвани без изричното разрешение на собственика. Това важи и за местата за паркиране в синята зона на столицата

Официален сайт: credobonum.bg