Изложба „Детайли от живота на архитектурата“

Регионална колегия НОВА и Регионална колегия София град организират и спонсорират за София по повод 75-годишнината на Камарата на архитектите в България изложбата “Детайли от живота на архитектурата” съвместно със Софийска архитектурна седмица. И ако темата ви звучи като поетична метафора, в грешка сте. Всъщност съвсем буквално и дори предизвикателно на 20 табла ще бъдат показани детайли от сгради в София от различни периоди и архитектурни стилове, които много често хората подминават, без да се вгледат и да ги оценят подобаващо.

За да се заинтригуват повече хора да разгледат тези детайли и наживо, към изложбата е предвидена и игра с томбола. В нея всеки желаещ да участва ще получи лист със снимките на детайлите и карта с маршрута, който може да мине и сам да открие адреса на сградите, чиито детайли са показани, в случай, че се затрудни с тяхното разпознаване. В последните дни на изложбата ще се проведе томбола с награди между позналите вярно всички детайли.

Надяваме се изложбата да нарастне с подобни примери и от други градове в страната със съдействието и на останалите регионални колегии към КАБ желаещи да се включат в инициативата и така тя да посети и други градове.

А ако се интересувате как изглеждат всички архитекти-членове на КАБ, ще можете да видите това на 2 табла-колажи от техните снимки.

Изложбата ще бъде подредена пред централния вход на НДК от 19 ноември до 2 декември и ще подвежда към главния заден вход на сградата, където са концентрирани основните събития на SAW.

Фотограф на изложбата – архитект Десислава Димитрова.

УСЛОВИЯ НА ИГРАТА : РАЗКРИЙ ДЕТАЙЛИТЕ НА ГРАДА

Приемете предизвикателството да разгадаете архитектурните детайли показани на изложбата “Детайли от живота на архитектурата” и да ги свържете с тяхното местололожение в града, ако се затруднявате, можете просто да се разходите из София и сами да ги откриете. За да участвате попълнете бланка с вашите имена и координати и напишете номерът от картата в червното кръгче под снимката на съответния детайл, който смятате, че се намира на посоченото място.
Всеки има право да участва само по веднъж в играта и да пусне само една бланка, в случай, че пусне повече от една бланка, участникът ще бъде дисквалифициран.

Бланките за участие можете да намерите на инфо пукнта на Софийска архитектурна седмица на южния вход на НДК, където трябва да бъдат пуснати в урна след попълването им.

На 30 ноември след проверка, сред отговорилите правилно с попълването на всички детайли, чрез жребий на официалното честване по повод 75 години Камара на архитектите в България, ще бъдат изтеглени петима, на които ще бъдат връчени пет награди по 100лв.

Имената на печелившите ще бъдат обявени официално на 3 декември на сайтовете на списание “ЕДНО” www.edno.bg, на сайта на КАБ www.kab.bg, както и на сайтовете на Регионална колегия София-град www.kab-sofia.bg и Регионална колегия НОВА към КАБ
www.kab-so.com.

Медийни партньори: www.arh.bg , www.citybuild.bg , www.dezona.com

Начало на играта: 23 ноември 2012г.
Край на играта: 29 ноември 2012г.
Награден фонд : Общо 500лв. – 5 парични награди в размер на 100лв. всяка

ЖЕЛАЕМ ВИ УСПЕХ!