Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Наградените проекти в АрхиМория 2012

Архитектурата отразява времето и хорта, тяхното желание да се позиционират в света и да бъдат част от него. Една изложба представя опита и постижениятао на архитекти от града (в случая Бургас), стараещи се да използват действителността днес, за да дефинират своето утре.

Представените 28 проекта демонстрират не просто архитектурни идеи, но и средата, в която те се раждат.

Пет са проектите, показващи реализации – не малко на фона на кризата обхванала бранша. Два от тях са удостоените с диплом.

Проектът “Атлантис Хоумс” в кв. Сарафово, Бургас на арх. Десислава Стоянова – Иванова представя завършен комплекс с цялостна архитектурна изработка до прецизен детайл.

Варненският Свободен Университет “Черноризец Храбър” е изградил летния павилион на архитектите Леонидас Петракис, Христо Топчиев и Емил Бурулянов. С помощта на студенти от университета те са изградили експериментална форма изведена чрез параметричен дизайн.

Арх. Галина Милкова е отличена с диплом за своята интерпретация на традиционна жилищна форма в с.Маринка, община Бургас.

Строителният бум по Черноморието ни направи взискателни при архитектурната намеса в диалога между човека и морето. За архитектура с човешки мащаб е награден проекта на арх.Цветан Симеонов “Жилищни сгради в Поморие”.

Визия, подчинена на функционалността и минималистичен дизайн на парковото обзавеждане характеризират проекта Благоустрояване на парк „Маркотея”, Габрово на ланд.арх.Пламен Матеев, ланд.арх.Виктор Христов, арх.Станимир Семов.

В категория „Обществени сгради” не бяха присъдени отличия.

Творчески дебют чрез представяне на своите дипломни проекти направиха арх.Елица Маринополска, арх.Мария Байкова, арх.Антонина Краснодарова, арх.Маргарита Чалканджиева, арх.Тихомир Райчев, арх.Ивелина Богданова, арх.Христо Ангелов, арх.Мария Божинова, арх.Александра Диканска.

Автор на статията – арх.Мирослав Церовски, представител на РК НОВА в журито на конкурса