Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Работилници и павилион на EASA 2013

Обичате да участвате в международни екипи и ви се разхожда до малкия словенски исторически град Жужемберк?

Търсите възможност за участие в международен архитектурен конкурс?

Европейската асоциация на студентите по архитектура има предложения точно като за вас. 

Всеки, който иска да бъде ръководител на работилница (tutor) за две седмици от 4-ти до 18-ти август или да предложи проект за траен павилион в центъра на градчето Жужемберк може да получи информация за конкурсите от страницата на EASA 2013 www.easa013.si – съответно в секцията “tutors” и “competition”. Разходите за материалите на всички работилници се покриват от организаторите, а с оглед на организационните разходи по двуседмичния престой, участието е платено – за България таксата за ръководители на работилница е 20% от стандартната такса за участници или 60 евро. Наградата за спечелилия конкурса за павилион отбор е три безплатни регистрации за EASA и награда от 600 евро, а още 5 проекта ще бъдат отличени с почетна награда. Шестте най-добри проекта ще бъдат изложени на място по време на събитието.

Срокът за предаване на материалите и за двата конкурса е 11 февруари 2013, с предварителна регистрация до 4 февруари.

EASA (European Architecture Students Assembly) е най-мащабното и влиятелно събитие за студенти по архитектура в Европа. Всяко лято от 1981 г. до днес, 500 от най-талантливите студенти от над 50 държави се събират за две седмици в различна страна от континента, за да споделят знания и опит, да търсят отговори на въпросите, които съвременното общество задава на архитектурата, както и да повдигат въпроси за развитието й в бъдеще. 

През 2013 EASA ще се проведе в малкия исторически град Жужемберк в Словения. Разположен на бреговете на река Кръка, градът се развива около средновековен замък, защитен със здрави крепостни стени. Замъкът е разположен в самия център на града и е неразделна част от централния площад.

EASA2013 ще протече под наслова на темата „Reaction” – социално ориентирана тема с фокус върху местното население. Ще се изследват, анализират и провокират реакциите на обществото на направените  архитектурни намеси, както и ще се търсят начини цялото общество активно да участва във формирането на градската тъкан. Темата е отворена и предразполага различни интерпретации от всички участници.

По време на всяка асамблея се реализират над 20 работилници от различно естество – конструктивни, теоретични и смесени, които се избират от организаторите на асамблеята с обявения конкурс. Единствено условие е концепцията на работилницата да е пряко свързана със зададената тема.

Да не забравяме – през 2014 г. EASA ще се проведе в България. Домакин е Велико Търново, а темата – „Symбиоза“.

С въпроси можете да се обърнете и към координаторите на EASA за България:

еasa.bulgaria@gmail.com

www.facebook.com/easa013

www.facebook.com/easa.bulgaria

Източник на информацията : www.edno.bg/blog/easa-2013