Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Превърни се в комета, помогни на Камен да оздравее!

Кога мечтаехте за последно, помните ли?

А спомняте ли си за какво? Екскурзия или нова придобивка? Коледа е време за мечти – най-романтичното време от годината. Щом мечтаете, значи сте романтици и това е прекрасно… Или не е? Голям процент от нас няма да направят повече от това да извикат в съзнанието си хубавите, но нереални картини на собственото си благополучие.

Има обаче един малък кръг от хора, които се заемат и вдъхват живот на своите мечти. Те превръщат мечтите си в цели и започват стъпка по стъпка да ги реализират. Тези хора стъпват на Луната, строят пътища в безлюдни места, измислят технологии в помощ на останалите. Имат тънката дарба да откриват себеподобните сред тълпата. Редки хора. Изключителни!
Хора като Камен.

Той е на 25. Той е решил да дава възможност на всеки да се осмели да реализира мечтата си. Камен завършва архитектура и паралелно с това стартира собствена компания. Остава в България. Започва да мечтае. Мечтите му обаче не са егоистични, в тях има място за много хора и техните идеи. Така става председател на фондацията StartUP, която подкрепя хората да осъществяват идеите си. Или с други думи, той помага на всеки, решил да направи първите най-трудни крачки. Прави го доброволно защото вярва в мечтите. Докато един ден…
Всичко започва с безобидна инфекция на крака.

След многобройни изследвания из столичните клиники Камен се сдобива с диагноза и ужасна констатация – засегнатият пръст трябва да бъде ампутиран. Болестта е рядка, изключително рядка и се казва Сарком на Юинг. Тази форма на рак засяга костите, меките тъкани и се разпространява за дни. Тя обаче засяга и нещо много по-голямо. Саркомът инфектира човешкия дух. Знаете ли, Камен мечтае да построи сграда в космоса. Болестта обаче го приковава към земята. А всички знаем колко боли когато умира мечта.

Камен обаче не престава да търси звездите. Както и да търси начин за победа над рака. Лечението е възможно, има клиники в Израел и Франция, които предлагат успешни терапии. Затова надеждата му не е мъждукащо пламъче. Тя е твърда увереност, че нещата ще бъдат доведени до край… До единствения възможен край – пълно оздравяване.

Камен е щастливец. Той има приятели. И то не такива от социалните мрежи, а истински, реални, живи хора, които са близки под дух и сърце. Тези приятели са открили клиника във Франция за предварителното лечение. Те инициират DМS кампания за дарителски СМС-и. И са събрали досега над 25 000 лева. Такива са неговите приятели –мечтатели със сърца.

Камен не е медийна звезда, той е човекът до вас. В автобуса, киното или на купона. И е толкова истински, колкото се чувстваме ние самите. Подайте му ръка, така помагате на самия живот. Защото той се е заел да сбъдва мечти. Нашите мечти!
Камен има много повече приятели, отколкото си мисли. Има Вас!

 http://kamensarafov.com/help-kamen/