Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Конкурс за плакат „Poster For Tomorrow“

Темата на 5-ия международен конкурс за плакат Poster For Tomorrow е „Дом за всеки“. Крайният срок е 10 юли 2013 г. В конкурса могат да се включат дизайнери и студенти от цял свят, няма такса за участие.

Конкурсът се организира от 2009 г. от неправителствената организация 4tomorrow със седалище в Париж, основната му цел е да насърчава дебата в областта на социалната комуникация.

„В понятието „дом” всеки един от нас влага различен смисъл – мястото, където си пораснал, което обитаваш в момента, мястото, където си почиваш и се забавляваш с приятели. Но за твърде много хора по света домът остава далечна мечта. Много от тях спят на улицата, тъй като няма къде да отидат. ООН постанови правото на всеки мъж, жена, дете на жилище. Не просто подслон, а сигурно, безопасно и достойно място за живот. Ето защо темата на тазгодишната кампания е „Универсалното право на жилище“, уточняват организаторите.

Международно 100-членно жури ще подбере онлайн участниците в периода от 20 юли до 10 септември, а на 10 октомври в Париж 12-членно жури ще определи 100-те най-добри плаката, които ще бъдат представени в изложба и каталог на 10 декември.

Повече информация в сайта на конкурса.

Брошура с условията за конкурса.
Проекти на плакати в конкурса можете да разгледате ТУК

Срокове:
10 Януари Официално обявяване на конкурса
10 Март Приемане на проектите
10 Юли Краен срок за предаване на проектите
20 Юли Онлайн журиране
10 Септември Край на онлайн журирането
10 Октомври Официално жури в Париж
10 Декември Международна изложба