Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Дните на EASA – изложба и презентация

Дните на EASA събират в симбиоза идеите и мненията на жителите на старата столица за провеждането на ЕASA за първи път в България. Симбиозата започва на 19 април – петък от 11:00 часа с презентация в рамките на международна борса „Културен туризъм”, а от 17:30 часа ще бъде открита изложба в галерия „Таралеж”, където ще се проведе отворена дискусия. През следващите дни галерията остава с отворени врати за всеки, който желае да се запознае с проекта EASA2014 Велико Търново и активно да се включи с идеи за провеждането на асамблеята и развитието на Велико Търново.

EASA (European Architecture Students Assembly) е платформа на студенти по архитектура от всички държави в Европа. От зараждането си в Англия през 1981 г. до днес асамблеята събира всяко лято 500 от най-талантливите студенти – по равен брой от всички страни – в различна точка на континента. В рамките на две седмици се провеждат над 30 работилници от различно естество – временни и трайни архитектурни намеси и инсталации, теоретични разработки, изложби и лекции на видни творци от цял свят.

За първи път България ще бъде домакин на EASA. От 23 юли до 7 август 2014 старопрестолно Търново ще заживее като сцена на експеримент с най-съвременните тенденции в архитектурата и архитектурното наследство на старата столица. Община Велико Търново смело подкрепя EASA и застава зад най-дръзките идеи на организаторите.

Дните на EASA се провежда с подкрепата на Община Велико Търново, Камарата на архитектите в България, галерия „Таралеж”, Ключ за Велико Търново, Bushmills и клуб *DADA*, където обменът на идеи ще продължи в ритмите на клубната музика. Вход свободен.

EASA е независима платформа на студенти по архитектура, които самостоятелно организират събития за културен и творчески обмен.

E-mail:            Easa.bulgaria@gmail.com

Facebook:      http://www.facebook.com/EASA.Bulgaria