Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Автобуси превърнати в модерни жилища

Локацията на този проект е Дори Йехуда, градче в централните части на Израел. Използван е стар автобус, който бил изхвърлен в морга за автомобили, чиято трансформацията е  удивителна.

Динамичното дуо Тали Саул и Хагит Моревски се впуска в истинско приключение, когато се заемат с реконструкцията на ръждясалия автобус.

Вземайки превозното средство от автомобилната морга, двамата решили, че сами едва ли биха се справили с всичко, което им предстои. Поради тази причина те се свързали със студиото Ward Design за експертна помощ и започнали съвместна работа по проекта.

Не след дълго 12 метровият автобус се превръща в стилна къша със съществено минималистично докосване.

Интериорът е свеж, въпреки тясното пространство. Зад волана на автобуса се намира “трапезарията”, която се отличава със стилни оранжеви седалки, а на отсрещната страна е разположена кухнята, която изглежда доста удобна, имайки предвид размерите на жилището.

Банята и тоалетната са отделени с матирано стъкло, а коридора водещ към спалнята е украсен с прекрасен черно бял портрет на Одри Хепбърн.

Автобусът разполага с всички удобства, от които се нуждае човек, като климатик, топла вода и пълен набор от домакински електроуреди.

Източник на информация: www.moderendom.net

 

 

Още един подобен проект е осъществен и от студент по архитектура –Ханк Бутита, решил да превърне стар автобус в удобен и модерен дом.

Студент превърна стар автобус в луксозно жилище

Ханк бил изморен да гледа нереализирани архитектурни проекти и за това решил да вземе нещата в свои ръце.

Студент превърна стар автобус в луксозно жилище

След тригодишни проучвания не му останало нищо друго, освен да си купи стар автобус и да го превърне в луксозен дом с помощта на брат си и най-добрия си приятел.

Студент превърна стар автобус в луксозно жилище

След 14 седмици работа автобусът се превърнал в нещо повече от подвижна каравана, в която можеш да живееш. Превозното средство побира цели 12 души. Разполага с 12 легла, кухня, баня и две прозрачни стъкла на покрива, които осигуряват красива звездна гледка през нощта.

Студент превърна стар автобус в луксозно жилище

Обзавеждането е модулно, така че може да се премества и съхранява на друго място.

Голямото двойно легло може да се превърне в зона за сядане или вечеря, а повечето мебели имат и пространство, където можете да съберете вещите си.

Студент превърна стар автобус в луксозно жилище

Кухнята разполага с мивка, хладилник, фурна с котлони, които работят на газ.

Малката подвижна баня се намира най-отзад н автобуса.