Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Работилници на EASA2014 Symбиоза

Интересното около EASA2014 започва – официално е обявен конкурсът за работилници, които ще се реализират в рамките на 34-тата Европейска асамблея на студенти по архитектура във Велико Търново от 19-ти юли до 3-ти август. Първият срок за участие е 30 януари, а конкурсът съвсем не е обикновен. Ето къде е symбиозата:

Имаш идея за страхотна работилница. Споделяш я преди 30 януари в интернет-платформата, разработена специално за конкурса на www.symbioza.bg. Сега всички по света, заинтересовани от събитието, могат да разгледат твоите намерения. Ти също можеш да видиш всички предложения, публикувани до момента – съдържанието на платформата се синхронизира постоянно. И ето – след няколко дни, докато отново разглеждаш symбиоза платформата, срещаш друга работилница, която ти допада. Имаш идея за колаборация и веднага я споделяш като коментар. Сега двете работилници имат симбиотична връзка и разработват работилниците заедно. Всъщност, всеки може да коментира предложените работилници  и да предлага връзки между тях. Има два основни вида симбиотична връзка – две или повече работилници могат толкова да си допаднат, че да се слеят в една. А може и отделните работилници, свързани в симбиоза да запазят своята идентичност, но концептуално да обвържат своите проекти.

Първият срок – 30 януари – е за регистриране в платформата с концепция за работилница. В този етап не е необходимо проекта да бъде завършен в детайл, а по-скоро идея, която лесно в последствие може да се доразвие в сътрудничество с други работилници от света и у нас.

Вторият срок – 28 февруари – е за разработване на симбиозата и предаване на окончателния проект за работилница.

Конкурсът е отворен за всички – студенти и професионалисти от различни сфери на дейност, от цял свят. За да се запознаеш най-обстойно с EASA и конкурса внимателно прочети Tutorpack-а – прекрасно издание с цялата необходима информация.

Подробното задание за конкурса ще намерите тук:

www.symbioza.bg

contact@symbioza.bg

Facebook: EASA Bulgaria