Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Подари дизайн на млад чирак

От началото на годината започнахме нов проект „Млад Чирак“ в Ракитово. Правим го заедно с Фондация Помощ за Благотворителността в България и ще обучим десетима юноши на занаят. При практическите обучения на младежи от институции, вярваме в доказаните думи на Лао Дзъ: „Дай на човека риба и ще го нахраниш за един ден. Научи го как да лови риба и ще го нахраниш за цял живот.” Затова и искаме да ги научим на занаят, който да ги изведе от средата им.

В момента търсим хора с дизайнерски усет, въображение и умения в продуктовия дизайн, които да ни дадат идеи за предмети от чам, които децата да изработят. Искаме да са едновременно лесни за изработка, но и да развият усета на децата за естетическо и красиво.

Как може да се подари дизайн?

Всеки с добра идея за предмет от дърво може да вземе учатие в инициативата до 20.02.2014 г. – изработка пред компютъра или сканирана нарисувана скица. Можетеда разгледате поканата за участие с подробно описание на инициативата тук.

А тук можете да свалите шаблона за участие в pdf, esp или dwg формат според личните ви предпочитания.

Разгледайте галерията снимки на машините, с които ще работят младежите. Не са последна дума на техниката, но нека това е част от предизвикателството – предложените дизайни трябва да могат да се направят на тези машини.

Параметрите накратко:

  • Предметите трябва да са: компактни, функционални и естетически;
  • Материал за изработка: иглолистно дърво;
  • Срока за вашият дизайн е: от този момент до полунощ на 20.02.2014 г.;
  • Имаш въпрос: задайте го на mlad.chirak@re-act.bg или 0886 555 875;