Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Глинена къща сред ферма за манго

Нестандартните идеи за дом са местата, където всяко око обича да наднича. Но необичайно проектиран дом означава и необичаен начин на живот и разбиране на живота. Не всеки може да живее по-различно, но  има и хора, които успяват да го направят.
Ето една необичайна идея на пътешественика Стив Арийн който направи дома си в Тайланд в  много кратък период от време и за по-малко от $ 9000 . Построената къща се намира  сред манго ферма в Тайланд. Приятел на Стив на име Hajjar го научил на строителния процес с циментови блокове и глинени тухли , които са идеални за местния климат и, които помагат на интериора , да бъде  изпълнен с чист въздух и достатъчно дневна светлина.
Къщата е построена само за шест седмици и е направена изцяло с уникални детайли : ръчно изработена врата , каменна зидария , хамак платформа за горния етаж , местни речни камъни  за душ , бамбукова мивка в кухнята . Кръглите големи прозорци са декоративен елемент към фасадатаи допринасят не само за добрата осветеност, но и могат да бъдат използвани като интересни места за сядане и почивка.