Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Търговски център в Мексико е изграден от използвани железопътни траверси

Plaza-Andaro-CANOVERA-Arquitectura-1

CANOVERA Arqutectura наскоро представи нов търговски център, разположен сред пищна градина в Авандаро, Мексико. Plaza Andaro внимателно се интегрира в рамките на едно невероятно място, имитирайки околните дървета чрез повторното използване на дървени железопътни траверси в ролята на външни щори. Павилионната конструкция е организирана около съществуващите дървета в центъра на обекта и се извива около сезонна река, образувайкки няколко по-малки площада.

Plaza-Andaro-CANOVERA-Arquitectura-2

Металната структурат от 2000 кв. м отразява на вертикалността на трупите от траверси. Повторно използваните дървени траверси сега служат като външни щори, които помагат за намаляване на дневната светлина и съответно температурата в помещенията. Сградите са преплетени с естествената среда, за да се създаде поредица от дворове, които създават деликатна динамика между интериор и екстериор.

Plaza-Andaro-CANOVERA-Arquitectura-5

Съществуващите дървта, разположени в центъра на комплекса, играят ролята на организационна точка, около която е съсредоточен комплексът. Сградите са с изглед към тази област и да исугиряват връзки към двора, което позволява и по-удобо движение за посетителите. Така комплексът се превръща в нещо като малък градски оазис, който предлага повече от 20 интереси магазина.

Plaza-Andaro-CANOVERA-Arquitectura-4Plaza-Andaro-CANOVERA-Arquitectura-6Plaza-Andaro-CANOVERA-Arquitectura-7

Източник на информация:www.greentech.bg

Фотограф: http://rafaelgamo.com/project/andaro-mall-cano-vera/

Допълнителна информация можете да отриете ТУК