Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Ще демонтират фонтана от Витошка

Премахването на водната атракция, която предизвика негативни коментари сред софиянци, ще стане наесен. То ще се направи с ремонта на последната част от пешеходната зона между улиците „Солунска“ и „Алабин“.
Заради негативните коментари общината направи специално допитване сред софиянци. Близо 2 месеца те можеха да гласуват за някоя от 12-те визии на студенти от Художествената академия за преобразяване на съоръжението. В анкетата са участвали 8413 души. 31% от тях, или 2574 души обаче са посочили, че фонтанът трябва да бъде демонтиран. На второ място с 23%, или 1951 души са избрали визията „Чадърите II“ на Николета Иванова.
„Ще се съобразим с мнението на софиянци. Фонтанът събра сериозен негативен отзвук, сякаш е най-големият проблем на София“, обясни главният архитект на София Петър Диков.
Той разказа, че на 11 май наблюдавал шествието на училищата по изкуствата, което преминало през булеварда. В началото учениците заобикаляли фонтана, но после почнали да минават през него.
„Пешеходната зона е много оживена и често се ползва за такива шествия, а фонтанът пречи. Затова подготвям и доклад, с който ще предложа да се откажем от идеята за втори фонтан. Той трябваше да се направи с последния етап от ремонта и да е при ритуалната зала“, каза Диков.

Източник на информация: www.24chasa.bg