Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Десет годишен юбилей отпразнува Съюзът на ландшафтните архитекти в България

Близо 100 души присъстваха на Летния бал на Съюза на ландшафтните архитекти, който се състоя на 14 юни в най-зелената сграда за 2012 г. – Sofia Airport Center (SAC). Тази година балът отбеляза 10-годишнината на Съюза. Заедно с 10 години СЛА се отбеляза и сребърния юбилей на Европейската федерация на ландшафтните архитекти – ИФЛА Европа. Променливото време не успя да уплаши организаторите и събитието беше преместено в закритата зала на комплекса, въпреки първоначалните планове да се проведе на открито в парка на SAC, който е един отличен пример за професионализма на специалистите в тази област.

SLA_3

Открита пътуваща изложба с най-добрите примери от дейността на ландшафтните архитекти в България бе открита по повод юбилея. Малка част бе показана на събитието в парка на Sofia Airport Center. От 9 юли до 23 юли тази година 60 табла ще бъдат експонирани в „Галерия на открито“ на „‘Моста на въздишките“ край НДК. След това изложбата ще отпътува за Бургас, Стара Загора, Пловдив и Русе.

SLA 1

Ландшафтните архитекти, които проектират открити обществени места, паркове и градини от една страна, и сградните архитекти, които проектират сградите в тези открити пространства, от друга, изтъкнаха, че нито ландшафтната архитектура, нито класическата такава могат самостоятелно да осигурят на човека необходимата му жизнена среда и екологични и естетически резултати. Само когато всички елементи на ландшафтната архитектура и архитектурата си взаимодействат хармонично, може този резултат да бъде постигнат.

С „Летния бал на ландшафтните архитекти” се постави началото на редица събития през следващата една година, сред които са множество изложби, конференции, семинари и международни форуми на актуални в сферата въпроси.

Източник на информация: 1kam1.com