Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Дубай строи град с контролиран климат

Дубай постави нов рекорд. Арабският халифат вече се хвали с най-високата сграда в света, а сега строи и най-големия климатизиран изкуствено град на планетата. Амбициите на емирството са да построи най-големия комплекс на планетата — нещо като нов град в пустинята, но под купол. И с климат контролиран изцяло от човешка ръка.

При това амбициозния проект, не е нищо, което сте си представяли досега. Става въпрос за най-големия климатизиран търговски комплекс на планетата. В него ще има най-големия закрит парк, над 100 хотела, апартаменти.

Проектът оценен на няколко десетки милиарда ще бъде като истински град. Търговските комплекси ще бъдат свързани чрез улици, ще има жилищни сгради и най-модерната климатизация на света.

Търговският център на света Mall of the world ще се простира върху площ от 743 000 кв. метра и ще бъде свързан с улици, които ще бъдат климат. Комплексът ще съдържа още най-големия покрит увеселителен парк в света, както и културни средища, театри, хотели и апартаменти. Ще има цял културен квартал, съобщават от Дубай холдинг – компанията, която ще работи по комплекса. Тя е собственост на суверена на страната шейх Мохамед Бен Рашид Ал Мактум. Включени са още болници, атракции, дори модерна версия на барселонския булевард Рамблас. Тук ще можете да видите и най-големия покрит парк на планетата. Въобще идеята е да се създаде нещо нечувано.

„Имаме големи амбиции да се развиваме и не само като туристическа дестинация през лятото. Искаме да сме водещ курортен център през цялата година“, заяви още шейхът.

Дубай вече има един от най-големите комплекси в света и дори се наложи като водещ туристически център в арабския свят. С новото съоръжение, емирството се надява да привлича близо 180 милиона посетители всяка година.

Източник на информация: razkritia.com

За повече информация: 7daysindubai.comwww.emirates247.com