Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Малки мобилни къщички за бездомни създадени от отпадъци

Хората са консуматори, затрупват се с вещи, после ги изхвърлят, освобождавайки място за нови… но има и хора като художника Грегъри Клоен, които могат да извадят на показ красивото дори от боклука и да ни накарат да повярваме в добротата на хората.
Грегъри собственоръчно създава малки, мобилни къщички за бездомните, използвайки непотребните вещи на другите. Той започва своя проект, наречен „Homeless Homes Project“, когато осъзнава, че благодарение на своите талант и способности може да помогне на хората в нужда.
Първата стъпка към това благородно дело е посещение на индустриалното бунище в един от кварталите на Оукланд, известен с това, че често се използва за нелегално изхвърляне на отпадъци. Художникът подбира части за своите творения. Той взема всичко, което сметне, че може да му е необходимо – карго палети (от които обикновено прави основите, врати от хладилници и перални и много други.
Всяка от миниатюрните къщурки разполага с 4 колелца, които я правят мобилна, и наклонен покрив, за да се стича водата, когато вали. Иначе всяка от къщите е различна, има свой собствен, уникален дизайн. В някои има огледала, а в други шкафчета и лавици – зависи какво създателят им е намерил на бунището в съответния момент.
Най-важното обаче е, че този човек, Грегъри Клоен, осигурява покрив над главите на десетки бездомници и ги прави поне малко по-щастливи. Към каузата на твореца са се присъединили и доброволци от местното училище, които му помагат да измисли и построи малките къщички. Грегъри, както и всички останали даряват труда и времето си напълно безвъзмездно, но каузата все пак има нужда от финансова подкрепа, затова е създаден сайт, осигуряващ повече информация, през който може да се правят дарения.
Източник на информация:dama.bg