Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Самолет BOEING 747 превърнат в хостел в Швеция

Посетителите, които пътуват до Стокхолм, сега вече имат възможност да спят в самолет превърнат в хостел- един спрян от движение Боинг 747-200, в който спането е спокойно и комфортно, за разлика от спането по летищата и действащите самолети. Големият самолет е бил спасен от изхвърляне, като е превърнат в напълно обзаведен хостел – място за насаняване с ниска цена, идеално за пренощуване.

Jumbo Hostel се помещава в модернизиран  Боинг 747-200, разположен в района на летището в Стокхолм-Арланда, спрян там от движение през 2008г.. Джъмбо джетът има дълга работна история – първоначално е бил построен за Singapore Airlines и дори е летял за Pan Am. Той е последният, управляван от Transjet – фалиралата шведска авиокомпания.

Jumbo Hostel разполага с 25 стаи с по три легла, разположенин а по два етажа. Всяка стая е около 6 кв. м, а късметлиите могат да спят в пилотската кабина.

Много от оригиналните части на самолета все още си стоят – лоби барът и първокласните седалки са си все още там, както и кислородните маски. Скоро ще има и нови стаи, които ще бъдат построени в някогашните машинни отделения. Витлата на оригиналните двигатели пък ще бъдат претворени във венециански щори.

Официален сайт на хостела: www.jumbostay.com