Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Най-впечатляващите скулптури на приказни феи

Запознайте се с английския художник Робин Уайт, който създава изключително впечатляващи скулптури на крилати феи от неръждаема стоманена тел. В сърцето на всяка една от тях, той поставя лично послание гравирано върху камък. Много от скулптурите са изложени в градините Трентам, но има и немалко, създадени за частни клиенти.

Извор на вдъхновение

През 1920 г. две малки момичета, заснемат кадър с феи в дъното на градината си и създават нова сензация. Както знаем, снимките са фалшиви, но историята пленява въображението на хора, които искали да повярват.

Преди няколко години, докато изпробва новия си фотоапарат,  Робин Уайт прави кадър в гората в дъното на своята градина. Едва по-късно при разглеждане на резултатите, той забелязва фигурата на дървото (по-горе). Очевидно тя е трик на светлината, влизаща през дърветата. Но каквото и да е, това завладява въображението му и го вдъхновява да използва идеята в своите скулптури.

realthing orgphoto

В произведенията, които Уайт създава откриваме изключителна динамика, фина елегантност, много чувства и приказни желания. Докоснати от светлината през различните части на деня, от нежни капчици роса или сняг, те променят своята загадъчност и послания, сякаш пренесени от различни приказки и естествено вписани сред природата – танцувайки или борейки се с вятъра.

Процеса по създаването на фееричните творения започва с изработката на здрав стоманен скелет, който постепенно се обвива с пластове все по-фина тел – най-дебелите формират скелета, следващите – плътните форми на мускулите, а най-тънките обвиват мускулите, за да образуват кожата.

Официалният сайт на скулптурите на Робин Уайт, от където могат да се поръчат, като средната им стойност е около 1500-2000 паунда: www.fantasywire.co.uk