Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Откриване на 34-то издание на EASA

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов откри 34-то издание на EASA на крепостта Царевец.

Tой не пропусна да припомни на всички положеното начало на очакваното събитие преди две години. „Днес обаче не е време за спомени. Днес е време за щастие, вдъхновение и благодарност“, посочи пред младежите градоначалникът. Щастие е факта, че 550 млади архитекти, които ще правят физиономията на Европа през следващите 50 години ще озарят с творбите си и Велико Търново. Вдъхновени от вълшебната симбиоза между природата и архитектурата, между наследството и креативните идеи и проекти“, сподели още кметът пред младите архитекти.

Той изрази удовлетвореността си от това, че EASA е особено важна част от кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. „Града и общността ни Ви предлагат 7000 годишната история, уникалното културно-историческо наследство, архитектурата, неповторимата атмосфера и дух на града. Очакваме вашите креативни проекти и визии за модерното бъдеще на Велико Търново“, каза в заключение Даниел Панов.

По-късно бъдещите архитекти от Европа изпълниха площад „Цар Асен І“ и многократно аплодираха аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

Източник на информация: http://m.velikotarnovo.topnovini.bg