Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Небостъргач в Лондон ще бъде построен от отпадъците на своите обитатели

 

Organic-London-Skyscraper-Recycled-Waste

Chartier-Corbasson разкри плановете си изграждането на внушителен небостъргач, направен изцяло от…. отпадъците на неговите собствени жители. „Органичният небостъргач в Лондон“ е проектиран да бъде облечен в дълготрайни панели, изработени от изхвърлена хартия и пластмасови отпадъци. Небостъргачът ще расте с течение на времето. Докато наемателите създават отпадъци, и неговата блестящата пластмасова обвивка ще расте.

chartier-corbasson-recycled-skyscraper-london4

„Органичният небостъргач“ има за цел намаляване на отпадъците, като същевременно се минимизират разходите за строителството. Първоначално строежът на сградата ще започне с с богато украсена структура, моделирана по образец на къщите с бамбуков скелет, типични за Азия. Секциите от сглобяеми скелета ще бъдат инсталирани една след друга, а с напредването на строителството панели, изработени от рециклирани отпадъци, ще започнат да се добавят към фасадата.

Organic-London-Skyscraper-Recycled-Waste-2

Когато започнат да се нанасят първите обитатели на блока, било то под наем или чрез придобиване, ще започне изграждането на по-горните етажи. Така органичният небостъргач ще расте органично – в отговор на търсенето и предлагането.

След като строежът приключи, небостъргачът ще имат гладка, овално-пирамидална форма, покрита с блестящ слой, направен от рециклирани материали. Полупрозрачната фасада ще изпълва интериора с естествена светлина, като същевременно ще го защитава от излишната слънчева топлина. Кухи тръби, вградени в конструкцията на небостъргача, ще бъдат оборудвани с малки вятърни турбини, за да се даде възможност на небостъргач да генерира собствена електроенергия.

chartier-corbasson-recycled-skyscraper-london1 chartier-corbasson-recycled-skyscraper-london5

London-Organic-Skycraper-by-Agence-Chartier-Corbasson_dezeen_468_6_1000a

Източник на информация:www.greentech.bg

За повече информация: www.dezeen.com