Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Kонцепция за естетическа и обществено-консенсусна визия на пешеходен мост над бул. „Цариградско шосе“

„София Тех Парк“ АД обявява конкурс за концепция за естетическа и обществено-консенсусна визия на пешеходен мост над бул. „Цариградско шосе“, която да оформя входа на първия Научно-технологичен парк – основен знаков проект за град София.

Сградата на „Експериментариума“ в „Научно-технологичен парк“ е един от елементите на комплекса, насочен към широката общественост. В нея ще бъде разположен интерактивен музей, в който деца и ученици, както и техните родители, да могат да се докоснат до науката и технологиите чрез различни игри, инсталации и филми, както и в мини-лабораториите, водени от университетски преподаватели, студенти и представители на различни иновативни компании.

Мостът ще осигурява пешеходната връзка между спирките на масовия градски транспорт от двете страни на булеварда и сградата на „Експериментариума“ и се явява основен пешеходен подход към целия комплекс.

Конкурсът за визия на моста е открит и в него могат да участват български и чуждестранни лица. Авторите на допуснатите до класиране конкурсни проекти ще имат възможност да докладват и да защитават разработката си пред членовете на журито. Крайният срок за участие е 19.09.2014г., а резултатите ще бъдат обявени в срок от 30 дни след тази дата.

Критериите за оценка са оригиналност, съответствие с техническите изисквания и изискванията за цена за реализация. Най-добрите проекти ще бъдат наградени с парични награди, осигурени от София Тех Парк АД.

За повече информация относно условията за кандидатстване може да откриете тук:

http://sofiatech.bg/

https://www.facebook.com/SofiaTechPark

Конкурсна документация