Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Започна изграждането на най-модерния зоопарк у нас

Община Пловдив получи строително разрешение за новата Зоологическа градина. От днес започват реалните строителни дейности на обекта. Стартът им бе даден от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев след отслужен водосвет за успех на начинанието.

Vidri_2

Зоната с видрите:

Vidri_1Vidri_2Vidri_3Vidri_10

Зоната със сурикатите:

Surikati_3Surikati_2Surikati_4Surikati_6Surikati_9

Зоната с птиците:

Ptici_3Ptici_8Ptici_11Ptici_12

Тук ще е оцелотът:

Ocelot_9

Зоната с маймуните и капуцините:

Kapucini_1Kapucini_2Maimuni_1Maimuni_6

Зоната с носатите мечета:

Nosati_mecheta_9Nosati_mecheta_8Nosati_mecheta_5Nosati_mecheta_4

Пловдивският зоопарк ще бъде най-хубавият в България. Разгърнат на 40 декара, той ще осигурява за животните условия на живот, възможно най-близки до естествените за тях. Паркът е проектиран съгласно всички съвременни изисквания за зоологическа градина.

В новия зоопарк ще има 28 хабитата за животните с условия, близки до природата, които не създават препятствия между посетителите и животните, а позволяват близък контакт. Пространството за всеки вид ще е достатъчно голямо. Така например вместо на 80 квадрата мечките ще обитават площ от 3000 кв. м с изкуствено езеро. В Зоопарка ще има и eкологични детски площадки и кафенета, а паркингът пред зоопарка ще осигури достъпност до мястото, което ще се превърне в един от важните туристически маршрути.

Стойността на проекта е 4,5 млн. лв. Срокът за изпълнение е 180 дни след откриването на строителната площадка, като преди това стартира премахването на старите съоръжения и изграждане на външната инфраструктура и връзки. Архитектурният проект е дело на студио Грал дизайн ООД  с главен проектант арх. Григор Ставракев след спечелена обществена поръчка.

Очаква се новият зоопарк да бъде готов преди края на годината.

Източник на информация:www.greentech.bg