Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Представяне на АТЛАС ЗА ЕВРОПЕЙСКА АРХИТЕКТУРА и дискусия за съвременната европейска архитектура

ALTER Collective с любезната подкрепа на Посолство на Швейцария в България и Регионална колегия София област към КАБ ви канят на представянето на АТЛАС ЗА ЕВРОПЕЙСКА АРХИТЕКТУРА на издателство BRAUN.
Сборникът ще бъде представен от неговия съставител и редактор – Крис ван Уфелен.

Презентацията ще бъде последвана от отворена дискусия за съвременна европейска архитектура с модератор Любо Георгиев, директор на ONE ARCHITECTURE WEEK.

Свободен край с dj NoGood

Кога: сряда, 30.03.2016, 19:00 часа
Къде: ДНК | НДК
Вход: свободен

 

АТЛАС ЗА ЕВРОПЕЙСКА АРХИТЕКТУРА
Европа винаги е била континент на културното многообразие, факт, който е силно забележим в нейното изкуство и архитектура. Въпреки това, обликът на европейските градове не е оформен само от традиционни и местни строителни форми. Mодерната европейска архитектура добави и широк обхват от строителни стилове. Всички те са повлияни по равно, както от регионални фактори като разнообразните климатични и ландшафтни зони на континента, така и от международните тенденции.
Този атлас представя европейската архитектура в цялото й многообразие – от частни жилища през жилищни и офис комплекси до културни, образователни, научни и религиозни институции, както и инфраструктурни проекти. Неочаквани материали и модерен дизайн са представени наред с нови интерпретации на многовековни строителни традиции, докато съвременните методи се фокусират върху особено актуални теми като устойчивост, повторна употреба и методи за рециклиране. Компилацията на сгради от такъв широк обхват от типологии превръща този сборник не само в изчерпателна и генерална референтна работа, но преди всичко също в почти неизчерпаем източник на вдъхновение. В престижната селекция на издателство Браун са отличени и няколко сгради на български архитекти.
Отворената дискусия за съвременната европейска архитектура цели да обсъди същесвуващите тенденции, добрите практики от Европа и възможностите за налагането им у нас.

Braun Publishing AG е издателство, специализирано в книги за архитектура, дизайн и градоустройство. Портфолиото им включва широка гама от научни заглавия и популярни произведения, както и с висококачествени илюстрирани книги и архитектурни гайдове. На годишна база издетелството публикува средно по 40 оригинални заглавия. Издателството поставя особен акцент както върху атрактивния концептуален дизайн на съдържанието на книгите, така и върху ясните концепции и високото качество на продукцията. Издателството развива различни пореди от книги с международен успех.