Тагове

Сродни публикации

Сподели това чрез

Международен конкурс на VELUX за студенти по архитектура

Международната VELUX награда 2016 за студенти по архитектура се радва на забележителен брой регистрации в тазгодишното издание на конкурса, който отправя призив към студенти по архитектура от цял свят да работят с дневна светлина в проектирането на светли, здравословни, енергийно-ефективни пространства за работа, учене и игра. С над 2780 отбора и близо 5000 регистрирани студенти от 97 страни, конкурса ще покаже множество творчески изследвания по темата за дневната светлина в сградното проектиране от водещи бъдещи архитекти от цял свят. Всички регистрирани студенти трябва да представят завършени проекти до 15 юни 2016 г. Всички постъпили проекти ще бъдат публикувани на IVA.VELUX.com.

Тази година, победителите от Международната награда VELUX за студенти по архитектура ще бъдат обявени по време на Световния архитектурен фестивал в Берлин на 18 ноември 2016 г. Всички победители ще бъдат представени в ноемврийския брой на списанието Architectural Review (Архитектурен преглед).

 

“Стимулиращо е да видим глобалния отзив по отношение на Международната награда VELUX. Дневната светлина в архитектурата е с еднакво значение в целия свят и ние се надяваме да вдъхновяваме творчески употребата на дневна светлина, както и архитектурния начин на мислене в глобален аспект с тази награда” казва Пер Арнолд Андерсен от Група VELUX.

 

Регионални награди и основни награди

Международната награда VELUX е конкурс с „отворена идея“ и се организира в световен мащаб, с подкрепата на Международния съюз на архитектите и списание Архитектурен преглед. Награждаването се организира в два етапа: в първия, регионални награди ще бъдат раздадени на проекти от 1) Западна Европа, 2) Източна Европа и Близкия изток, 3) Северна и Южна Америка, 4) Азия и Океания и 5) Африка. Във втория – Големия финал – награди ще бъдат присъдени на двама глобални победители по време на Световния архитектурен фестивал в Берлин.

Разнообразно и международно жури, съставено от изтъкнати архитекти и архитектурни медии, има нелеката задача да оценява динамичните, вдъхновени от дневната светлина проекти на студенти от цял свят, за да избере победители измежду всички проекти.

Светлината на утрешния ден

Общата тема на Международна награда VELUX 2016 г. е Светлината на утрешния ден. Целта на наградата е да вдъхнови студенти по архитектура да помислят над това как да ползват слънчевата светлина и как да осигурят здравето и благосъстоянието на хората, които прекарват по-голямата част от живота си в сгради.

За повече информация и новини относно IVA, можете да посетите www.thedaylightsite.com